ENGflagIKON   

Multiphysics for IronCAD uppdatering

Uppdatering av Multiphysics for IronCAD

En ny version finns nu tillgänglig simuleringsmjukvaran Multiphysics for IronCAD.
Bland nyheterna finns uppdaterad mesh-funktionalitet för att bättre hantera små detaljer i solider och ge bättre stöd för meshning av sammanställningar av solider. Bättre felrapportering inom anisotropic/orthotropic materialdata. Förbättrad minneshantering genom att utnyttja swappfiler i Windows. Förbättrat utnyttjande av multipla processorkärnor för datorer med ett stort antal kärnor, vilket blir allt vanligare.

amsp3g

Mer info om MPIC HÄR

 

 

 

 

 

SP1 för Ironcad ger stöd för KeyShot 7

Stöd för KeyShot 7

I senaste uppdateringen för Ironcad finns nu stöd för Keyshot version 7.
Läs mer hur KeyShot kan hjälpa dig att skapa realistiska produktrenderingar och animeringar av din design HÄR.

      KeyShot7support    

 

 
KeyShot version 7 stöds nu av Ironcad och Inovate
 

För mer informaton, kontakta Solidmakarna 08 556 185 40

 

Uppdaterad simuleringmjukvara MPIC

Vassare multifysik- simulering

MPIC-integrationen ger vassare multifysik- simulering för IronCAD-användare

Multifysiksimulering – kan det vara något för IronCAD-användare? Absolut, den som trodde att mainstream CAD-marknaden inte kan erbjuda avancerade verktyg för simulering på produktutvecklingsområdet har anledning att ompröva den tanken. IronCADs MPIC (Multi-Physics för IronCAD) från amerikanska AMPS Technologies är ett bra exempel på en lättanvänd men tämligen avancerad FEM-lösning direktintegrerad i IronCAD. Paketet tillåter användare att simulera över olika domäner, inklusive termisk-, stress-, elektrostatisk- och vätska.

      MpicBild44      
Den senaste versionen av MPIC (Multi-Physics för IronCAD) gör det enklare att jobba med multifysiska analyser i IronCAD.  

MPIC finns i en uppdaterad version inriktad på XMD-teknologi (Extended Markup Language Data), som introducerades i IronCAD MPIC tidigare i år, efter nästan två års utveckling. Efter det att man adderat XMD-bitarna till IronCAD MPIC har bolaget understött spridningen av XMD-tekniken till alla CAE/FEM-analysleverantörer för att vässa driftskompatibilitet och för att påskynda upptaget av tekniken i samband med konstruktionsanalys.
Andra nya uppgraderingar i MPIC-funktionen inkluderar följande:

  • Ett uppdaterat enhetssystem som möjliggör flexibel anpassning för att leverera lösningar till skilda branscher, där det räcker med ”ett knapptryck” för att kunna kontrollera de resultat som efterfrågats. Automatisk detektering av luckor eller överlappningar – avsiktliga eller oavsiktliga – i parter vid analyser av större assemblies, utan att det kräver mödosamma geometrimodifieringar.

  • Förbättringar i samband med analysrapporter - de inkluderar numera direkta länkar, vilket förstås förenklar granskning.Utöver dessa nya uppgraderingar har en ny lösning för kontakt-/konsekvensanalys implementerats i mjukvaran, vilket möjliggör en mer exakt simulering av processer.

  • MPIC fortsätter att utveckla lösningar som möter behoven hos mekanik-CAD-användare genom att erbjuda simulering till fler användare tidigare i designprocessen, säger Cary OConnor, VP för marknadsföring vid IronCAD. Den senaste versionen av MPIC gör det ännu enklare att  t ex tillämpa monteringsanalys i mönster. Våra kunder välkomnar dessa förbättringar och de andra nya framsteg som erbjuds av MPIC.

För mer informaton, kontakta Solidmakarna 08 556 185 40

 

Ny Sheet metalkurs

Ny Sheet metalkurs för Ironcadanvändare

Sheet metal är ett samlingsbegrepp för tunnplåthantering i CAD. Programmet stödjer konstruktören genom att räkna ut hur plåtarna ser ut efter/ före bockning och innehåller också specifika verktygsoperationer vanliga för just plåtbearbetning. Ironcad innehåller allt mer funktioner för att effektivt arbeta med Sheet metal och på denna utbildning lär du dig att utnyttja funktionerna till max!

      sheetmetal56
    
 
Kurs i den senaste versionen av Ironcad med de nya funktionerna i sheet metal.
 

För mer informaton, se kursdatum HÄR eller kontakta Solidmakarna 08 556 185 40

 

Exempelanvändare Ironcad

Svetsmaskiner i Ironcad - Lerocon AB

Läs om hur Lerocon i Gislaved använder Ironcad för att ta fram svetsrobotar.

Leroconlero1


 

Elmia 2017

 Se senaste Ironcadversionen på ELMIAelmiaLog2017

 

Utbildning- gå utbildning i Ironcad 3D CAD

Passa på att gå kurs i Ironcad! Se lediga datum:
UtbildPersonerFront

 

The fastest way to 3D

ironcadlogo

Professionell support

Som kund till Solidmakarna får du svar på dina frågor när du behöver! Och svaren är från erfarna konstruktörer med verklig erfarenhet från 3D och mekanik konstruktion!

Supportman4

Tanka ned testversion IRONCAD

Här kan du tanka ned din egen fria testversion av IRONCAD

DownloadOver4