ENGflagIKON   

NYHETER:

IRONCAD 2018 finns nu tillgänglig

IronCAD LLC i Atlanta, USA släpper IRONCAD 2018

IronCAD2018Releasesmall

Bland nyheterna i 2018 finns:

 • En helt ny 3D publiserare som använder HTML 5 teknik för att presentera 3D-konstruktioner. Parter och sammanställningar kan sedan betraktas i Chrome, Firefox eller annan webbrowser utan extra installation komplett med en trädstruktur där användarna kan tända och släcka parter, snitta mm.
 • Alternate View Positions Using Configurations (ICD).
  Visa olika lägen i en och samma 2D-ritningsvy med konfigurationer avspeglade från 3D.
 • Specification for Front View Direction (ICS)
  Definera hur vyerna i 2D-ritningen ska placeras ut genom att markera yta och vy-orientering redan i 3D.
 • Tab and Slot tool (IronPRO XT)
  Helt nytt sheet metal verktyg för att skapa tab´s. Skapar hål och tabbar med drag och släpp-teknik. Utvecklat tillsammans med användare som arbetar professionellt enbart med sheet metal för största möjliga kundnytta.
 • New Bulk Drawing Creation
  Ny funktion skapar 2D ritningar med automatik och spar enormt med tid. Användare kan välja mellan att automatiskt generera fram ritningar med färdigupplagda vyer i  fristående 2D ritningsfiler eller skapa flikar i en en gemensam fil (motsvande flikar i Excel) eller en mix av båda. Allt associativt med 3D modellerna.
 • Snabbare generering av vyer i 2D ritningar som avbildar mycket stora sammanställningar.
 • Omgjord menysystem med en Home Ribbon tab (ICS + ICD).
  Där finns nu de vanligaste och oftast använda verktygen i både 3D-scenen och 2D-ritningen lätt tillgängliga. Ett nytt kommandogränssnitt direkt under muspilen finns numera som option.
 • Starter Catalog (ICS). Ny drag och släpp katalog med de vanligaste geometrierna och verktygen direkt tillgängliga.
 • Improved and Simplified License Activation Process (General)
  Förenklad licensaktiveringsprocess med nya funktioner för att uppdatera aktuell licens.
 • IXP4D 3D PDF Designer (tilläggsoption)
  Nytt verktyg för att skapa PDF-filer med komplex information om aktuell 3D-sammanställning inkl stycklista med information om leverantörer, pris, vikt mm.
  Använder mallar för att användarna ska kunna nyttja företagets egen grafiska profil i de exporterade PDF-filerna. Dessa kan sedan användas av andra med Adobe Acrobat (fri) installerat.
 • Introduktion av en ny Shrinc wrap funktion för att förenkla modeller i 3D.
 • Mechanism Mode –Isolate specific items and easily set up motion with constraints
  Nya möjligheter att simulera mekanismer.
 • Export Selected Views to DWG/DXF Support
  Högerklicka på en eller flera vyer i 2D och exportera dessa direkt till DWG/ DXF.
 • I 2D ritningen kan nu användarna ta bort vissa typer av objekt tex alla bultar och skruvar från vyn automatiskt.
 • Ironcad´s API har utökats vilket ger fler möjligheter för tredjepartsutvecklare.
 • mm.

IronCAD DCS 2018 finns omgående för nedladdning på www.ironcad.com


ironcadlogo2

För mer information, kontakta Solidmakarna 08-556 185 40

250TEAM

 

Presentation av WoodLAB

Välkommen till en presentation av WoodLAB

En användarvänlig och flexibel CAD/CAM lösning för träindustrin!

woodlab04

WoodLAB är en CAD/CAM lösning som kan effektivisera det dagliga arbetet, minska tidsåtgången och sänka kostnader för träindustrin. Speciellt gäller det företag som konstruerar olika typer av inredning, skåp och hyllor. Detta görs på ett sätt som är kostnadseffektivt, snabbt, enkelt och smidigt med Dra o Släpp -teknik!

WoodLAB stöder hela processen med sina olika moduler: CAD (konstruktion), PLAN (optimerade skär-mönster, Nesting) och CAM (styrning av maskin). WoodLAB kan anpassas efter just era förutsättningar och maskinpark t.ex. med komponentbibliotek och rätt postprocessor. Vi arbetar mest med dessa fabrikat på CNC maskiner: Homag, Biesse, Masterwood, SCM, Busellato och Morbidelli.

 

För att visa hur WoodLAB fungerar och för att kunna svara på frågor hur WoodLAB skulle kunna passa in i Er verksamhet demonstrerar vi programmet på tid och plats enligt nedan.
Med på demonstrationen är Marc Van Uytvanck från WoodLAB / Quality Industriale som har utvecklat programmet, perfekt tillfälle att gå på djupet med era frågor. Vi bjuder givetvis på fika med mera. Varmt välkomna!

Passa på - detta är ett bra tillfälle att se det senaste inom användarvänlig CAD/CAM!

 

 

 • DEMO NACKA, Solidmakarnas kontor.
  2017-12-04, Tid: Kl. 14.00 – 16.00 (ca)   Intresseanmälan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 • DEMO TIBRO, Tibro Training Centre.
  2017-12-12 Tid: Kl. 15.00 – 17.00 (ca)   Intresseanmälan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Frågor? Välkommen att kontakta oss på 08-556 185 40.
PS: Är ni intresserade men kan inte komma på någon av dessa tillfällen? Ring oss på 08-556 185 40 eller mejla This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. så kontaktar vi er.

 Mer info om WoodLAB HÄR

woodlab02woodlab03 woodlab01

Solidmakarna AB

 

 

 

 

 

 

 

 

Multiphysics for IronCAD uppdatering

Uppdatering av Multiphysics for IronCAD

En ny version finns nu tillgänglig simuleringsmjukvaran Multiphysics for IronCAD.
Bland nyheterna finns uppdaterad mesh-funktionalitet för att bättre hantera små detaljer i solider och ge bättre stöd för meshning av sammanställningar av solider. Bättre felrapportering inom anisotropic/orthotropic materialdata. Förbättrad minneshantering genom att utnyttja swappfiler i Windows. Förbättrat utnyttjande av multipla processorkärnor för datorer med ett stort antal kärnor, vilket blir allt vanligare.

amsp3g

Mer info om MPIC HÄR

 

 

 

 

 

SP1 för Ironcad ger stöd för KeyShot 7

Stöd för KeyShot 7

I senaste uppdateringen för Ironcad finns nu stöd för Keyshot version 7.
Läs mer hur KeyShot kan hjälpa dig att skapa realistiska produktrenderingar och animeringar av din design HÄR.

      KeyShot7support    

 

 
KeyShot version 7 stöds nu av Ironcad och Inovate
 

För mer informaton, kontakta Solidmakarna 08 556 185 40

 

Uppdaterad simuleringmjukvara MPIC

Vassare multifysik- simulering

MPIC-integrationen ger vassare multifysik- simulering för IronCAD-användare

Multifysiksimulering – kan det vara något för IronCAD-användare? Absolut, den som trodde att mainstream CAD-marknaden inte kan erbjuda avancerade verktyg för simulering på produktutvecklingsområdet har anledning att ompröva den tanken. IronCADs MPIC (Multi-Physics för IronCAD) från amerikanska AMPS Technologies är ett bra exempel på en lättanvänd men tämligen avancerad FEM-lösning direktintegrerad i IronCAD. Paketet tillåter användare att simulera över olika domäner, inklusive termisk-, stress-, elektrostatisk- och vätska.

      MpicBild44      
Den senaste versionen av MPIC (Multi-Physics för IronCAD) gör det enklare att jobba med multifysiska analyser i IronCAD.  

MPIC finns i en uppdaterad version inriktad på XMD-teknologi (Extended Markup Language Data), som introducerades i IronCAD MPIC tidigare i år, efter nästan två års utveckling. Efter det att man adderat XMD-bitarna till IronCAD MPIC har bolaget understött spridningen av XMD-tekniken till alla CAE/FEM-analysleverantörer för att vässa driftskompatibilitet och för att påskynda upptaget av tekniken i samband med konstruktionsanalys.
Andra nya uppgraderingar i MPIC-funktionen inkluderar följande:

 • Ett uppdaterat enhetssystem som möjliggör flexibel anpassning för att leverera lösningar till skilda branscher, där det räcker med ”ett knapptryck” för att kunna kontrollera de resultat som efterfrågats. Automatisk detektering av luckor eller överlappningar – avsiktliga eller oavsiktliga – i parter vid analyser av större assemblies, utan att det kräver mödosamma geometrimodifieringar.

 • Förbättringar i samband med analysrapporter - de inkluderar numera direkta länkar, vilket förstås förenklar granskning.Utöver dessa nya uppgraderingar har en ny lösning för kontakt-/konsekvensanalys implementerats i mjukvaran, vilket möjliggör en mer exakt simulering av processer.

 • MPIC fortsätter att utveckla lösningar som möter behoven hos mekanik-CAD-användare genom att erbjuda simulering till fler användare tidigare i designprocessen, säger Cary OConnor, VP för marknadsföring vid IronCAD. Den senaste versionen av MPIC gör det ännu enklare att  t ex tillämpa monteringsanalys i mönster. Våra kunder välkomnar dessa förbättringar och de andra nya framsteg som erbjuds av MPIC.

För mer informaton, kontakta Solidmakarna 08 556 185 40

 

Utbildning- gå utbildning i Ironcad 3D CAD

Passa på att gå kurs i Ironcad! Se lediga datum:
UtbildPersonerFront

 

Snabbare 3D konstruktion med nya Ironcad 2018

Nya Ironcad 2018 finns nu för nedladdning

IronCAD2018Releasesmall

 

 

 

 

The fastest way to 3D

ironcadlogo

Professionell support

Som kund till Solidmakarna får du svar på dina frågor när du behöver! Och svaren är från erfarna konstruktörer med verklig erfarenhet från 3D och mekanik konstruktion!

Supportman4

Tanka ned testversion IRONCAD

Här kan du tanka ned din egen fria testversion av IRONCAD

DownloadOver4