ENGflagIKON   

TraTeknik2018

EXEMPEL ANVÄNDARE:  Lundberg Design

Lundberg Design

LundbergDesign har i över 20 år arbetat med industridesign, från fysiska produkter till utveckling av varumärken och företagsidentitet. Industridesigner Sara Althoff berättar här hur man använder IronCAD. Sara Althoff: " IronCAD är ett av de verktyg som jag använder nästan dagligen. Med programmet har vi på byrån designat bl a stora delar av interiören av det nya svenska höghastighetståget SJ3000.

LundbergDesign-2 LundbergDesign-1

Det handlar om anpassade lösningar för olika delar av tåget: stolar i första och andra klass, bord, bagagehyllor, armaturer och en mängd andra inredningsdetaljer. SJ3000 var ett av byråns senaste större prestigeladdade projekt som genomfördes på uppdrag av Bombardier och SJ. En av de stora utmaningarna med tåget var att få in så många platser som möjligt utan att göra avkall på bekvämligheten för resenärerna. Det viktigaste var att hitta en bra balans mellan dessa krav. Arbetet underlättades av att vi använde IronCAD som är lätthanterligt både när det gäller att forma och justera objekt. Just flexibiliteten i programmet var viktig när vi, som till SJ3000, gjorde många alternativa förslag på både inredningsdetaljer och layouter.

Numera är det vanligt att vi tar fram produkter som ska direkt in i produktion. Då är det viktigt med precision, 3D-modeller, utskrifter i 3D samt inte minst möjligheter att ta fram produktionsunderlag i form av 2D ritningar. För dessa uppgifter använder vi framför allt IronCAD men också Alias Design Studio eller en kombination av båda programmen."

LundbergDesign-4 LundbergDesign-6


Om Lundberg design

Hos Lundberg design arbetar sex industridesigners som utformar det mesta; från belysningsarmaturer till kontorsstolar, och köksprodukter till tåg och fordon. Byrån är specialiserad på transportsektorn. Man utvecklar designlösningar för kollektivtrafik, från förstudier, utredningar, konceptutveckling till utformning av interiörer och exteriörer. Byråns kunder är såväl små nystartade företag som stora globala företag. Målet är att leverera strategiska lösningar och en visionär design som ska öka försäljningen och glädja kunderna. 
Exempel på några av de större kunderna: Ikea, Bombardier och SJ.

För närmare information se: www.lundbergdesign.se

 

The fastest way to 3D

ironcadlogo

Professionell support

 

Som kund till Solidmakarna får du svar på dina frågor när du behöver! Och svaren är från erfarna konstruktörer med verklig erfarenhet från 3D- och mekanik-konstruktion!

Supportman4

 

Tanka ned testversion IRONCAD

Här kan du tanka ned din egen fria testversion av IRONCAD

DownloadOver4