ENGflagIKON   

TraTeknik2018

EXEMPEL ANVÄNDARE:  Lerocon AB

EN IDEAL LÖSNING FÖR KUNDANPASSADE MASKINER

Svenska Lerocon AB i Gislaved tillverkar svetsmaskiner av typen motståndssvetsning med fokus på snabbare svetsning. Detta område i tillverkningsprocessen kräver hög noggrannhet och kvalité vilket ger litet utrymme för fel. T.ex. när en sidopanel ska monteras på en bil. Detta kräver att flera bultar svetsas fast i exakt position. Felaktigt fastsatta svetsbultar skulle störa tillverkningsprocessen och ge nedtid i produktionslinorna. För att optimera produktionen inom dessa områden började Lerocon konstruera och tillverka automatiska mutterssvetsmaskiner för flera år sedan för användning i robotceller. Svetsmaskinerna möter de högsta kraven från kunderna när de används i robotceller på fabriksgolven.
Olika kunder har dock olika behov. För att möte dessa kundspecifika behov skapade Lerocon en modulär produktsvit som erbjuder unika kundlösningar. Metoden gör att olika kunder kan få sina speciella konfigurationer enkelt, där produktframtagningen påminner om Lego där existerande komponenter sätts ihop.      

IRONCAD’s genomslag i konstruktionsarbetet

För att kunna erbjuda dessa skräddarsydda produkter behövs ett CADsystem som stödjer modular konstruktion och låter konstruktörerna arbeta lätt, snabbt och effektivt. Efter att i åratal har kämpat med olika 3D CAD system som inte riktigt passade kundunik produktutveckling med svetsmaskinerna, fick Lerocon ögonen för Ironcad.

     Leroconlero1    

 “Vi brukade ha en av de vanliga parametriska plattformarna men denna gav oss inte den hastighet och frihet vi behövde. Systemet var baserat på coinstraints vilket betydde att vi ofta fick rita om detaljer då det sk. ”design intent” inte matchade vissa kunders lösningsbehov. Dessutom behövde man skilja mellan part och sammanställningsfiler vilket försämrade vår produktivitet. Vi saknade friheten att arbeta i en enda 3D miljö utan att hoppa mellan part och sammanställnings-miljöer. Vi ville alltid arbeta i sammanställningen och länka ut delar och del-sammanställningar till egna filer när vi så önskade. Därför bytte vi till Ironcad för några år sedan.
Vi kan nu konstruera våra robotceller och svetsmaskiner genom att dra och släppa del-sammanställningar från kataloger i Ironcad. Vårt standardkoncept inkluderar halvautomatiska komponentmatnings-system där vi återanvänder tidigare redan beprövade konstruktionslösningar så långt som möjligt. Eftersom Ironcad tillåter ändringar helt fritt utan att behöva följa sk. ”Design Intent” (förutbestämt sätt att kunna förändra) kan vi återanvända tidigare konstruktioner och anpassa dem till nya kunder utan några problem. Vi vet aldrig vad nästa kund har för behov men vi kan enkelt anpassa våra tekniklösningar tack vare alla möjligheter Ironcad erbjuder. Vi kan konstruera vidare och ändra oavsett hur konstruktionen var uppbyggd från början.”

 Leroconlero2.PNG

IRONCAD’s påverkan på processen

 • För att hålla ordning på de detaljer som kommer in i robotcellen använder Lerocon ett visionsystem. Systemet består av en kamera som analyserar detaljerna på transportbandet när de matas fram till en robot. Mjukvara analyserar kamerans bilder och fastställer detaljernas läge och orientering. Med denna information plockar roboten upp detaljerna och placerar dem i korrekt läge i svetsmaskinen. När maskinen konstrueras är det viktigt att ha noggrann koll på den rumsliga relationen mellan svetsmaskinen, bandet och resten av robotcellen. Ironcad underlättar inte bara konstruktionen av maskinerna, programmet säkrar också att interaktionen mellan svetsenheten och de kringliggande komponenterna är sömlös.
 • ”Här kan vi använda 3d mekanismfunktionen i Ironcad., t.ex när man drar och släpper in en industrirobot för att se att den verkligen når dit den ska. Våra kunder är ofta under konstant press att leverera snabbare, med bättre kvalité, till rätt pris. Våra lösningar erbjuder just detta och vi kan hjälpa tillverkande företag att vara konkurrenskraftiga genom att öka deras kapacitet och sänka kostnaderna genom ökad automation genererad av våra svetsmaskiner.”

  Sammanfattning

  • Ironcad snabbar på framtagningen av kundanpassade svetsceller.
  • Ökad försäljning.
  • Ökad kundnöjdhet.
  • Ökad slutanvändarproduktivitet genom automation i fabriken.
 • Utbildning

  • Grundutbildning i IRONCAD
  • Sheet metal i IRONCAD
  • Rendera och animera i KeyShot!

   Se lediga datum...


  UtbildPersonerFront

   

   

  The fastest way to 3D

  ironcadlogo

  Professionell support

   

  Som kund till Solidmakarna får du svar på dina frågor när du behöver! Och svaren är från erfarna konstruktörer med verklig erfarenhet från 3D- och mekanik-konstruktion!

  Supportman4

   

  Tanka ned testversion IRONCAD

  Här kan du tanka ned din egen fria testversion av IRONCAD

  DownloadOver4