ENGflagIKON   

EXEMPEL ANVÄNDARE:  AudicomPendax AB

AudicomPendax arbetar inom AV-området och tillverkar och levererar AV (Audio/ Video) utrustning.

Företaget arbetar mycket med plåtkonstruktioner. Konferensskåpen är till exempel gjorda av aluminiumprofiler istället för virke, vilket gör konstruktionen tåligare, enklare och miljövänligare. AudicomPendax bytte cadprogram från Autocad 2D till Ironcad 3D vilket har underlättat produktframtagningen. T.ex plåtbockningsmodulen i Ironcad utgör ett klart plus. Den är enkel och flexibel och går snabbt att arbeta med. Det är bara att högerklicka så sker utbredningen.Audicomplasma 32small

Ironcads utmärkta katalogsystem bäddar för återvinning av konstruktioner. Man lagrar lätt en konstruktion i katalogsystemet vid skärmkanten och drar helt enkelt in den vid behov. Att kommunicera med leverantörer har blivit lättare. Det går snabbt att exportera filer, att mejla dem för att till exempel få en prisuppgift.  

Audicomurers auditoriumSmall

Clarion Hotell var först ut med en fristående AV-vägg från det svenska företaget AudicomPendax . En vägg med projiceringsyta, blädderblock, skrivbord och konferensskåp för bland annat teknisk utrustning. En vägg som ger ett luftigt intryck och ser ut att sväva fritt, eftersom konferensskåpen av praktiska skäl inte går ända ned till golvet. Två kraftiga pelare bär upp konstruktionen, som kan placeras var som helst i ett rum.

En rejäl knuff i ryggen

Allt är konstruerat i Ironcad, det 3D CAD-program AudicomPendax  valde efter att ha testkört, bedömt och poängsatt fem olika program. Kriterierna var användarvänlighet, prestanda, resultat och effektivitet. Poängsumman för varje program delades med priset för programmet. ”Man kan tala om en jordskredsseger för IRONCAD”, säger Mikael Ströberg, konstruktör på AudicomPendax. Hans produktivitet har nämligen ökat med 400 % om man ser till den mängd ritningar han får fram på viss tid jämfört med tidigare då han konstruerade i AutoCAD.  Nu är det roligare att konstruera. ”Ironcad är enkelt och effektivt. Jag kan ägna mera tid åt inspirerande konstruktionsarbete och låta datorn sköta de rutinartade uppgifterna”, påpekar Mikael.

Så mycket mer än ritningar

Det var kravet på ökad effektivitet som påskyndade övergången från 2 D till 3D. AudicomPendax  levererar allt för konferenser, från ergonomiska tavelsuddar och skrivblock till kompletta kongressanläggningar. ”Rätt utrustning till rätt pris i rätt tid” är företagets motto. Allt skräddarsys för kunden. Det ställer stora krav på exakthet. Därför ville AudicomPendax  få ut mycket mer än bara pappersritningar av ett CAD-program. Att enkelt kunna producera bilder och snabbt och smidigt skicka filer till leverantörer och kunder för att förtydliga konstruktioner och visa lösningar var också ett krav. På så sätt undviks missförstånd. Dessutom fanns en önskan att själva kunna framställa marknadsföringsmaterial.

Audicomvideoconf 4

Sammanfattning

Efter implementeringen av Ironcad enligt Mikael Ströberg på AudicomPendax .

  • 4 ggr så mycket ritningar på samma tid med IRONCAD som med Autocad 2d.

  • tillverkningsunderlaget skapas med hjälp av 3D leder minskad kassation, främst pga att  det är lättare att se och göra rätt i 3D.

  • Dessutom framställer han på denna tid marknadsförings material som har visat sig  förenkla försäljnings rocessen och leda till snabbare avslut = ökad orderingång.

  • Inom denna tidsrymd skapas även sprängskisser för montering och reservdelar.


Om AudicomPendax AB.

Fånga åhöraren. Att fånga åhörarens uppmärksamhet med rätt avvägd teknik och miljö samt få genomslagskraft med budskapet. Därför är det så viktigt med Dynamisk Funktion. AudicomPendax kan konsten att fånga åhöraren. Och få åhöraren att minnas budskapet. 
Välkommen till AudicomPendax!

Utbildning

  • grundkurs i Ironcad
  • sheet metal i Ironcad
  • rendera och animera i KeyShot!

    Se lediga datum...


UtbildPersonerFront

 

 

The fastest way to 3D

ironcadlogo

Professionell support

Som kund till Solidmakarna får du svar på dina frågor när du behöver! Och svaren är från erfarna konstruktörer med verklig erfarenhet från 3D och mekanik konstruktion!

Supportman4

Tanka ned testversion IRONCAD

Här kan du tanka ned din egen fria testversion av IRONCAD

DownloadOver4