Utbildning

Den snabbaste och enklaste vägen till 3D

Solidmakarna erbjuder kompetent utbildning för IRONCAD, DDM och WoodLAB.

Lärareledd IRONCAD utbildning

Grundutbildningen i IRONCAD är på sammanlagt 4 dagar och ger en god kunskap om programmet. Efter kursen kan du producera 3D-modeller och ritningar i IRONCAD.

Solidmakarna genomför även kontinuerligt olika företagsanpassade IRONCAD utbildningar, varav vissa är öppna även för andra deltagare. Vidare erbjuder vi olika typer av vidareutbildningar för IRONCAD användare. Kontakta oss gärna för mer information för att se vad som passar er bäst!

Bland annat detta tas upp under 4-dagars-utbildningen i IRONCAD:

 • Översikt, gränssnitt, programuppbyggnad och principiella arbetssätt.
 • Grundläggande 3D-modellering. Skapa geometrier genom dra och släpp, extrudera-, spin-, svep- (även 3D kurva) och loft-funktioner.
 • Redigera och modifiera 3D-geometrier på olika sätt.
 • Triball, universalverktyget i IRONCAD som ersätter mates och cointraints.
 • 2D-ritningsframställning, måttsättning, DWG-export.
 • Kataloger, länka filer, strukturera upp arbetet.
 • SheetMetal, plåtutbredning (introduktion).
 • Importera och exportera mellan olika CAD-program.
 • Modifiera importerad geometri.
 • Bildexport, ljus, texturer m.m.
 • Animering, skapa rörelser, exportera till video.

I utbildningen ingår tillgång till utbildningsdatorer, utbildningsmaterial på USB-minne, fika och luncher. Samt inte minst viktigt, en riktigt pedagogisk och kompetent lärare.
Allt ni behöver göra är att komma till vår fina kurslokal. Efter genomgången utbildning erhåller ni ett intyg / diplom. De flesta av våra utbildningar genomförs på vårt kontor i Nacka, men vi utbildar även t.ex. i Hässleholm, Nässjö, Göteborg, Sundsvall och Skellefteå. Kontakta oss vid intresse.

 

IRONCAD grundutbildning

Plats Datum Beskrivning
Stockholm 2018-11-06 & 07 IRONCAD-grundutbildning. Dag ett och två (av fyra).
Stockholm 2018-11-20 & 21 Dag tre och fyra
Stockholm 2018-12-04 & 05 IRONCAD-grundutbildning. Dag ett och två (av fyra).
Stockholm 2019-01-15 & 16 Dag tre och fyra
Stockholm 2019-02-05 & 06 IRONCAD-grundutbildning. Dag ett och två (av fyra).
Stockholm 2019-02-19 & 20 Dag tre och fyra

 

Fortsättningskurser IRONCAD

Plats Datum Beskrivning
Stockholm 2018-12-06 IRONCAD Sheet Metal fördjupning 1 dag.

UTBILDNING I DDM

När det gäller utbildning i DDM så genomförs den oftast hos kund. Det är mest lämpat då vi kan arbeta med kundens DDM-installtion och setup på plats. Vi kan även anpassa DDM arbetsflöden och olika inställningar efter kundens unika önskemål och beroende på vilken CAD-lösning som används.

En utbildning i DDM är normalt på 3 dagar på plats.

 • Dag 1 – Administratör
 • Dag 2 –  DDM Office
 • Dag 3 – DDM CAD.

Detta kan ibland kortas ned beroende antal elever och på förutsättningar. Vi kan även erbjuda en extra dag för ytterligare anpassning av olika mallar och inställningar som ni önskar använda i Ert företag. Vi kan även erbjuda WEB-baserade utbildningar på distans.

Vi har fått mycket goda omdömen av genomförda DDM utbildningar och den graden av kompetens! Kontakta oss gärna för mer information.

UTBILDNING I WoodLAB

Utbildning i WoodLAB genomförs oftast hos kund. Det är mest lämpat då vi kan arbeta kopplat till kundens CNC-maskin och dess verktyg med kundens önskemål om setup på plats.

Vi kan även anpassar postprocessorn till CNC maskinens CAM-program. Detta behöver ofta trimmas in och görs bäst på plats.

Olika kunder har olika sätt att arbeta och vi kan delvis anpassa utbildningen efter unika önskemål. Läraren har lång erfarenhet från även praktiskt snickeriarbeten och är erfaren inom området.

En utbildning i WoodLAB varierar i längd beroende på kundens förkunskaper och datorvana samt hur avancerad CNC maskin (hur många axlar) som skall styras.

Vi disskuterar gärna upplägg med Er gällande detta, tveka inte att kontakta oss för att se vilka förutsättningar ni har.

Mycket information som man får smälta, ett informativt material. Jag tycker om att man får med sig allt material på ett USB-minne så att man kan repetera själv hemma sedan.

Holger Schmidt

AB Bruzaholms Bruk

Mycket bra utbildningsmaterial och fenomenalt bra och kunnig utbildningsledare. Lugnt och metodiskt upplagt.

Kalle Blad

Roslagens Plåtkonsult AB

Utbildningen är bra upplagd där man jobbar i sin egen takt och det passa bra oavsett om man har tidigare erfarenhet av 3D CAD eller inte.

Joakim Jensen

SMC Pneumatics

IRONCAD: Ett väldigt enkelt sätt att lära sig att rita 3D. Triball är ett väldigt bra hjälpmedel som man efter ett tag inte klarar sig utan. Solidmakarnas grundkurs är dock väldigt bra att ha i bagaget innan man sätter sig och ritar.

Ronny Ohlsson

Design Engineer, MARINFLOC

Anmäl gärna Ert intresse för någon av våra utbildningar!

 

Ring oss idag  på 08-556 185 40 alternativt fyll i kontaktformuläret nedan för enkel kontakt.

11 + 3 =