IRONCAD 2024 på gång

publicerat

|

2023-11-24

IRONCAD 2024 på gång

Nya funktioner underlättar arbetet och gör produktframtagning ännu smidigare

Programsviten IronCAD DCS 2024 (där IRONCAD ingår) är just nu under slutdelen av utvecklingsfasen. Den planeras att lanseras under december 2023.

Betatestning av IronCAD DCS 2024

R&D-teamet hos IronCAD LLC jobbar för fullt med att gå igenom de inkomna testrapporterna från betatestningen av kommande version 2024. Eftersom vi på Solidmakarna ingår i IronCAD Steering Committee får vi kontinuerligt information om vad R&D-teamet jobbar med och har dessutom möjlighet att testa tidiga versioner och påverka vissa delar av utvecklingsresurserna. Våra tester visar att version 2024 innehåller många användbara och tidsbesparande nya funktioner.

Du kanske har missat att betatestningen pågår och är intresserad av att delta? Kontakta oss för mer information om betatestningen.

Här kommer bara ett kort urval med tre nyheter från IRONCAD 2024;

Projection View - ett nytt verktyg för att på ett snabbt sätt lägga till en sidovy med utgång från vald vy i 2D-ritningen (ICD). Varje sidovy visas i realtid när muspekaren flyttas runt den valda vyn. Verkställ eller avbryt snabbt via högerklick.

Förbättrad konvertering av Solid till Sheet Metal-part - genom att enkelt kunna lägga till linjer som används som en skärande funktion kan man nu snabbt konvertera solida geometrier, importerade eller modellerade i IRONCAD, till "utbredbara" Sheet Metal-parter.

Sök och länka i hop objekt med samma Part Number - genom att använda sökfunktionen och leta fram alla objekt med samma artikelnummer (Part Number) kan man nu länka ihop dem i efterhand. Det går också att markera flera parter och länka ihop dom. Väldigt användbart om man i ett tidigt skede använt Copy istället för Link! En liknande "länka-ihop"-funktion kommer dessutom via drag-och-släpp från kataloger.

Vi passar även på att informera om ett kommande Webinar - Nyheter i IRONCAD 2024, 10:e januari 2024.

Med start under nästa år tänkte vi pröva ett nytt upplägg med webinar, där vi under ca 20-30 minuter går igenom olika funktioner enligt ett förutbestämt tema. Därefter finns möjlighet till en kortfrågestund. Planen är sedan att kontinuerligt hålla ett antal webinar med olika tema under nästa år. Vi hoppas att detta ska bli ett uppskattat  sätt att utöka kunskaperna kring IRONCAD.

Det första webinaret, onsdagen den 10:e januari, kommer att handla om några utvalda nyheter i version 2024.

Håll utkik efter ett mejl med länk till inbjudan den närmaste tiden!

Fler artiklar

>