WOODLAB

En snabbare och betydligt mer lättanvänd 3D-lösning för konstruktion av inredning. WoodLAB CAD - skapa inredning i 3D WoodLAB Plan - optimerar materialåtgång på skivor WoodLAB CAM - sänder färdigt program till CNC‍ Exportera hela projekt direkt från 3D via CAM till CNC er fräs som t.ex. Biesse,Homag, Masterwood, SCM och Morbidelli. Klart.

IRONCAD är en komplett & kostnadseffektiv 3D-lösning för konstruktion. Med IRONCAD kan ni utveckla produkter betydligt snabbare och enklare. Ni kan spara massor med dyrbar tid. Låt oss visa hur.

Bilden föreställer en hydrauliskt driven ogräsborste konstruerad i IRONCAD av Broddson AB

Ladda ned testversionLadda nedKontakta ossBoka demoBoka demo

Testversionen innehåller samma funktionalitet som en "skarp" version.
Fri support ingår under testperioden. Helt kostnadsfritt i 30 dagar.
Se systemrekommendation.

Testversionen innehåller samma funktionalitet som en "skarp" version.
Fri support ingår under testperioden. Helt kostnadsfritt i 30 dagar.
Se datorspecifikation.

Testversionen innehåller samma funktionalitet som en "skarp" version.
Fri support ingår under testperioden. Helt kostnadsfritt i 30 dagar.
Se datorspecifikation.

Helt kostnadsfritt.
Se datorspecifikation.

Testversionen innehåller samma funktionalitet som en "skarp" version.
Helt kostnadsfritt i 90 dagar.
Se systemrekommendation.

WOODLAB

En snabbare och betydligt mer lättanvänd 3D-lösning för konstruktion av inredning. WoodLAB CAD - skapa inredning i 3D WoodLAB Plan - optimerar materialåtgång på skivor WoodLAB CAM - sänder färdigt program till CNC‍ Exportera hela projekt direkt från 3D via CAM till CNC er fräs som t.ex. Biesse,Homag, Masterwood, SCM och Morbidelli. Klart.

Hör av dig till oss så berättar vi mer

Vad är IRONCAD?

Flexibel 3D CAD är bättre

De flesta 3D-lösningar på marknaden är optimerade för att dokumentera färdiga lösningar. "Planera din konstruktion innan du börjar, tänk ut hur du vill ändra modellen" etc. Som om man alltid visste hur slutresultatet ser ut! Det är exakt tvärt om hur produktutveckling går till i verkligheten och detta problem med CAD kostar svensk industri många miljoner varje år.

Istället vill man testa, ändra fritt, få nya idéer, uppfylla kunders ändrade krav och så vidare. IRONCAD revolutionerar 3D CAD genom att lösa detta. Det är produktutveckling på riktigt. Kombinera friheten att ändra som du vill men ändå ha intelligenta modeller med komplett historik. Flexibilitet kombinerad med fullständig precision.

Kapa massor med dyr tid med IRONCAD och skapa bättre produkter genom att programmet fungerar som verkligheten kräver - anpassa modeller fritt utan att behöva planera in hur.

Branscher

Se exempel på användningsområden och funktioner
Open Dropdown

Automation

Skapa kompletta robotceller med IRONCAD - snabbare och enklare än du anar. Konstruera nya eller använd befintliga fixturer, gripdon, staket, transportbanor, elskåp och robotar i 3D med hjälp av IRONCAD. Måttsätt på 2D-ritningar när så önskas. Låt oss beskriva hur IRONCAD kan hjälpa dig att effektivisera verksamheten, minska kostnaderna och öka produktiviteten. Funktionerna ingår i IRONCAD och ingen tilläggsmodul behövs.

Bilden föreställer en robotcell konstruerad i IRONCAD av System 3R (GF Machining Solutions)

Se exempel
WOODLAB

Plåtbockning

Med IRONCADs Sheet Metal funktioner kan du skapa bockade plåtar i 3D och breda ut dessa till platt version. Du kan måttsätta både den hopvikta och utbredda versionen på en 2D-ritning och även exportera den utbredda versionen till DXF med en knapptryckning för att använda i laserskärmaskinen. Sheet Metal och plåtutbredning för 3D CAD har aldrig varit snabbare och enklare!

Bilden föreställer en avfuktare konstruerad i IRONCAD av Länna Svets & Mekaniska Verkstad AB

Se exempel

Entreprenad

Med IRONCAD kan ni snabbare och enklare skapa olika typer av konstruktioner och utrustning för entreprenadbranschen. Oavsett om det handlar om att designa en ny lösning eller att anpassa en befintlig konstruktion efter kundens behov, är IRONCAD den mest lämpade lösningen. Ni kan spara massor av dyrbar tid med IRONCAD och konstruera på ett mer fritt, effektivt och flexibelt sätt.

Bilden föreställer en klaffskopa konstruerad av YPV samt en skopa konstruerad av Drivex AB i IRONCAD.

Se exempel

Hydraulik

Konstruera lösningar för hydraulik i 3D CAD med IRONCAD. Snabbt, enkelt och flexibelt. Importera köpkomponenter som motorer och pumpar. Skapa egna lösningar som ventilblock, hydraultank och ramverk. Oslagbart smidigt att konstruera hydraulik i 3D med IRONCAD. Det kräver ingen extra modul utan använder funktioner som ingår i IRONCAD. Varför inte låta även ert företag dra nytta av IRONCAD?

Bilden föreställer ett hydraulikaggregat konstruerat i IRONCAD av Industrihydraulik Sweden AB

Se exempel

Layout

Att använda 3D CAD för layout gör det lättare att optimera användandet av lokaler. Med IRONCAD kan ni snabbt skapa layout med 3D CAD och planera för t.ex. produktion. Ni kan placera och flytta alla objekt fritt med full precision. Dessutom kan ni ha 10 000-tals parter i samma fil. IRONCAD har kraftfulla verktyg för att förenkla t.ex. importerade CNC-maskiner. Här finns tid och pengar att spara för er!

Bilden föreställer en robotcell konstruerad i IRONCAD av System 3R (GF Machining Solutions)

Se exempel

Byggsmide

Skapa balkar och hela stommar i 3D på ett enkelt och snabbt sätt. Välj balkar ur ett omfattande standardsortiment (från t.ex. Tibnor eller BE Group) eller skapa egna dimensioner. Ni kan även lösa andra typiska behov så som trappor i stål, räcken och generell konstruktion. Måttsatta 2D-ritningar som avbildar 3D-modellerna kan ni självklart skapa enkelt.

Bilden föreställer en lagerhall konstruerad i IRONCAD av Carlhag AB

Se exempel
CARLHAG IRONCAD

Emballage i wellpapp

Skapa olika typer av emballage och kartonginredning i wellpapp med IRONCAD - direkt i 3D.  Det kräver ingen extra modul utan använder funktioner som ingår i IRONCAD. Denna helt nya metod skapar nya möjligheter att effektivisera en hel bransch.

Se exempel

Funktioner

Funktioner och verktyg som ger dig mer frihet i 3D
Open Dropdown

Triball

TriBall är en fantastisk funktion i IRONCAD. Ni kan flytta, kopiera eller modifiera allt i 3D. Fritt, blixtsnabbt och med full precision. Ersätter behovet av Plan. Dra & släpp färdiga 3D-former, parter eller hela sammanställningar till/från kataloger. Eller använd en 2D-sketch och extrudera till 3D – välj det som passar bäst vid varje givet tillfälle. Dra i handtag och snappa mot andra parter, även i andra sammanställningar, för att göra exakta förändringar på några sekunder.

Intelligenta modeller för konfigurationer

IRONCAD löser behov av att skapa olika varianter av en produkt otroligt effektivt. Dra & släpp smarta delar från kataloger. Dessa fästs ihop magnetiskt och ändrar dessutom storlek automatiskt beroende på var ni placerar dem. Dimensioner på hela sammanställningar justeras blixtsnabbt genom att dra i handtag – klart!

Med IRONCAD använder du Parametrisk konstruktion när det passar och fri konstruktion i normalfallet. Du väljer fritt mellan båda metoderna och växlar i samma part. Här kan kompletta och kundunika lösningar skapas enkelt och snabbt!

Skapa och modifiera direkt i sammanställningen

Filhanteringen i IRONCAD är riktigt tidsbesparande. Ni kan konstruera direkt i sammanställningen i en & samma fil, oavsett om konstruktionen består av 1 eller 10 000 parter. Länka ut delar till externa filer bara om och när ni vill. Ni kan fokusera på konstruktion istället för administration. Ni slipper skapa parten i egen fil och gissa om den passar i sammanställningen. Ni kan skapa delsammanställningar med ett musklick i 3D scenen.  Äkta “Top – Down design”! Naturligtvis kan ni även länka in befintliga filer “Bottom – Up” .Här tycker många att IRONCAD fungerar så mycket smidigare än i traditionella lösningar som SolidWorks, Creo och Inventor.

Sheet Metal

Med IRONCAD får ni tillgång till snabba och effektiva funktioner för att skapa bockade plåtar och breda ut dessa med ett klick. Bred även ut importerade plåtar. Exportera utbredd plåt i 2D DWG/DXF till laserskärning med en knapptryckning. Måttsätt även färdigbockad plåt på 2D ritning. Verktygen är omfattande för olika behov inom Sheet Metal och är lika enkla som att dra-och-släpp, tryck och dra. Se mer här Sheet Metal

IC Mechanical - standardkomponenter i 3D och mängder av funktioner

IC Mechanical är en Toolbox som löser ert behov av olika standardkomponenter i 3D så som skruvar, muttrar, brickor, gängor, stålbalkar, aluminiumprofiler, låsringar, o-ringar, packboxar, kedjehjul, bomförband, kilspår med mera. Dessutom medföljer riktigt smarta funktioner, till exempel för trappor i stål, räcken, rördragning, utökade verktyg för stycklistor, skapa unika QR-koder för 2D-ritningar, blixtsnabb 2D DWG/DXF export direkt från 3D med mera.

Solidmakarna är delaktiga i utvecklingen av IC Mechanical och därför följer mängder av standardkomponenter svensk standard. Vi för även in nya önskemål snabbt.

INOVATE är en separat del av den kompletta lösningen IRONCAD

DRAFT är en separat del av den kompletta lösningen IRONCAD

COMPOSE är en separat del av den kompletta lösningen IRONCAD

Konstruera inredning snabbare och enklare

WoodLAB är en kostnadseffektiv och unikt användarvänlig lösning. Programmet bygger på IRONCAD som är riktigt smidigt att använda. Med WoodLAB tillkommer funktioner och CAM-program som är anpassade till att skapa inredning och möbler.

Den långa (och därmed dyra) inlärningsprocess som tidigare har varit förknippad med denna typ av lösningar nu har förkortats till ett minimum. Ni får ökad produktivitet snabbt.

WoodLAB kan anpassas till olika CNC fräsar i de vanligaste fabrikaten som Homag, Biesse, Masterwood, SCM, Busatello och Morbidelli. Ett program kan exportera till flera olika CNC fabrikat.

WOODLAB
WOODLAB

Fri testversion & gratis utbildningsmaterial

Naturligtvis ska ni kunna testa ett program själva innan ni beslutar om ett köp. Vi erbjuder er en fri 30 dagars testversion av den kompletta lösningen! Ni kommer ni även få tillgång till gratis utbildningsmaterial online. Med hjälp av filmer på WoodLAB ACADEMY får ni grundläggande kunskap om hur WoodLAB fungerar. Dessutom får ni svar på era frågor och hjälpa att komma igång från kunnig support.

Ni har även tillgång till grundutbildning i IRONCAD för lära er skapa allt ni kan tänkas behöva, så som hyllor i bockad plåt, fästen i metall etc.

WOODLAB

Dra-och-släpp teknik

WoodLAB använder kataloger med smarta verktyg som användaren enkelt dra-och-släpp rakt in i 3D miljön. Verktygen kan vara funktioner som att placera ut lådor i ett skåp, att lägga till hyllor, hål, gångjärn eller dörrar. Katalogerna är dubbelriktade så att ni lätt sparar redan skapade delar så som kompletta skåp i olika modeller. Det går sedan mycket snabbt att skapa ett nytt skåp genom att dra in ett befintligt och justera storleken genom att dra i handtag!  Om ni vill ändra från 2 lådor till 3 – ett musklick räcker! Allt hänger med när ni modifierar, och NC-koden till CNC maskinen kan uppdateras automatiskt.

Ni kan använda bibliotek med färdiga 3D detaljer från t.ex. Blum. Ni får automatiskt ut listor med ingående komponenter och materialåtgång så att ni enkelt kan beräkna pris för hela projektet.

Skapa tydliga 2D-ritningar

Om ni vill skapa 2D ritningar går det utmärkt i WoodLAB. Ni väljer enkelt vilken 3D detalj eller sammanställning ni vill avbilda på ritningen så skapas alla önskade vyer direkt.
Skapa enkelt snitt och delförstoringar. Måttsättningsverktygen är lätta att hantera.

Allt blir väldigt tydligt för betraktaren. Sprängskiss med tillhörande stycklista underlättar för monteringsanvisningar. Om ni ändrar något i 3D modellen uppdateras hela ritningen inklusive snitt automatiskt. Ritningen kan även exporteras i PDF, DWG eller DXF. IRONCAD innehåller även en komplett 2D lösning som gör det lätt att hantera egna och andras DWG filer.

WOODLAB
WOODLAB

Säljande bilder “på köpet”

När ni konstruerar i WoodLAB är det givetvis enkelt att se hur möbler eller inredningar ser ut från olika vinklar och håll. Det underlättar inte bara i konstruktionsfasen, 3D miljön kan även användas till att skapa säljande bilder och marknadsföringsunderlag. Naturligtvis är det lättare för en kund att säga ja till ett projekt om det presenteras på ett säljande sätt.

Ni kan lägga på olika typer av material direkt på 3D modellerna i CAD-miljön. På så sätt efterliknas den färdiga lösningen maximalt. Ni kan t.o.m. skapa animationer som visar hur en möbel skall monteras. Ni kan ta ett foto på rummet eller lokalen som inredningen skall vara i och använda som bakgrund! Möjligheterna med WoodLAB är många!

IC Mechanical - standardkomponenter i 3D och mängder av funktioner

IC Mechanical är en Toolbox som löser ert behov av olika standardkomponenter i 3D så som skruvar, muttrar, brickor, gängor, stålbalkar, aluminiumprofiler, låsringar, o-ringar, packboxar, kedjehjul, bomförband, kilspår med mera.

Dessutom medföljer riktigt smarta funktioner, till exempel för trappor i stål, räcken, rördragning, utökade verktyg för stycklistor, skapa unika QR-koder för 2D-ritningar, blixtsnabb 2D DWG/DXF export direkt från 3D med mera.

Solidmakarna är delaktiga i utvecklingen av IC Mechanical och därför följer mängder av standardkomponenter svensk standard. Vi för även in nya önskemål snabbt.

Läs vidare

Utbildning

Bli effektivare genom utbildning
Open Dropdown
WOODLAB

Grundutbildning

Grundutbildningen i IRONCAD är på sammanlagt 4 dagar, oftast uppdelat (ej 4 dagar i rad) för att underlätta inlärning.

Läs vidare
WOODLAB

Vidareutbildning

En vidareutbildning i IRONCAD är kundunik och varierande. Vi lägger upp utbildningen gemensamt med dig efter dina önskemål.

Läs vidare
WOODLAB

IRONCAD Academy

Ta del av detta gratis utbildningsmaterial som inte kräver någon registrering. Mängder av gratis videos på svenska eller engelska.

Läs vidare

WoodLAB CAM

WoodLAB CAM passar snickerier som har CNC styrda maskiner och fräsar.  WoodLAB CAM får information från WoodLAB CAD om vad som ska tillverkas, och är en automatisk CAM-lösning. Det handlar alltså inte om ett CAM-program med ett typiskt programmeringsgränssnitt. WoodLAB CAM fungerar istället utifrån regler som används för att tolka olika maskinbearbetningar och borrningar som skickas ifrån WoodLAB CAD när det gäller:

  • Verktyg tillgängliga för CNC
  • Egenskaper hos maskinen och hur snickeriet vill att den ska arbeta

Alla anpassningar har skapas av vår tekniker under installationen av WoodLAB CAM hos er. Det är mycket enkelt att ändra dessa eller skapa nya regler själv. WoodLAB CAM installeras med en postprocessor som passar snickeriets CNC-maskin. WoodLAB CAM tar fram styrprogrammen direkt på det språk som maskinen använder. Detta sker automatiskt hela vägen när användaren skapat sin inredning i WoodLAB CAD. Kontakta oss för en demonstration.

WOODLAB

Produktfamiljen IronCAD DCS

IronCAD DCS (Design Collaboration Suite) är en familj av 3D och 2D CAD-program utformade kring kärnan IRONCAD.

Bli effektivare genom att använda våra tillägg till IronCAD DCS

Några av tilläggen finns redan installerade från start när du laddar ner och installerar vår svenskanpassade installationsfil. Nedan hittar du alla tillägg till IronCAD DCS.

IC Mechanical

IC Mechanical

Med över 100 smarta extrafunktioner som maximerar din produktivitet!

Translator

Translator

TRANSLATOR är ett kraftfullt tillägg som utökar möjligheterna ytterligare till samarbete genom stöd för att direkt öppna filformat från andra CAD-lösningar.

Architectural Translator

Architectural Translator

Architectural Translator är ett kraftfullt tillägg som utökar möjligheterna ytterligare till samarbete inom arkitektur och layout genom stöd för att direkt importera och exportera IFC och RFA.

KeyShot 2023

KeyShot 2023

KeyShot är ett kraftfullt tillägg som hjälper dig att skapa stilfulla, fotorealistiska produktbilder och animeringar i realtid. KeyShot är utvecklat för den moderna formgivaren.

MultiPhysics

MultiPhysics

En avancerad & lättanvänd FEM-mjukvara som är helt integrerad i IRONCAD. Användaren kan snabbt och enkelt genomföra beräkningar av konstruktioner.

Synergy

Synergy

IronCAD Synergy är en molnbaserad samarbetsplattform för att lagra, konfigurera, dela, hantera och visa konstruktionsdata med teammedlemmar och kunder.

IPRO Circuit

IPRO Circuit

Konstruera kretskort i el-CAD och importerad som 3D-modell till IRONCAD. Elektronik och mekanikkonstruktörer kan samarbeta effektivt i produktutveckling.

IXP4D 3D PDF Designer

IXP4D 3D PDF Designer

3D PDF Designer - Skapa reservdelslistor eller instruktioner som alla kan öppna, rotera i 3D och betrakta i den kostnadsfria Adobe Reader.

Bli effektivare genom att använda våra tillägg

Några av tilläggen finns redan installerade från start när du laddar ner och installerar vår svenskanpassade installationsfil.

Translator

Translator

TRANSLATOR är ett kraftfullt tillägg som utökar möjligheterna ytterligare till samarbete genom stöd för att direkt öppna filformat från andra CAD-lösningar.

Architectural Translator

Architectural Translator

Architectural Translator är ett kraftfullt tillägg som utökar möjligheterna ytterligare till samarbete inom arkitektur och layout genom stöd för att direkt importera och exportera IFC och RFA.

KeyShot 2023

KeyShot 2023

KeyShot är ett kraftfullt tillägg som hjälper dig att skapa stilfulla, fotorealistiska produktbilder och animeringar i realtid. KeyShot är utvecklat för den moderna formgivaren.

Synergy

Synergy

IronCAD Synergy är en molnbaserad samarbetsplattform för att lagra, konfigurera, dela, hantera och visa konstruktionsdata med teammedlemmar och kunder.

“DDM wins in terms of ease of implementation, speed, configurability, support for multiple systems and, of course, on price”

DEVELOP3D Magazine software review

MAC-användare? Viktig information innan beställning

Apple använder sin grafikrutin Metal i nyare MAC-datorer. Många program fungerar inte bra med Metal (ännu). Rhinoceros 7 kan gå långsammare när filerna blir större. Därför är det viktigt att prova Rhino 7 ordentligt på din MAC innan köp om du är osäker.Detta kommer att vara löst i kommande versioner av Rhino. Ladda ned Rhino 7 testversion här

Beställ Rhinoceros

Så här beställer du

Beställ Rhinoceros genom att fylla i formuläret nedan eller genom att ringa oss på 08-556 185 40
För köp av flera licenser, kontakta oss för aktuell offert.

Produkt

Pris

Antal

Rhino 8 för Windows och Mac

11 100 SEK (exkl. moms)

Rhino 8 för Windows och Mac (Uppgradering)

* Kräver tidigare version

6 600 SEK (exkl. moms)

Rhino 8 för Windows och Mac (Student)

2 200 SEK (inkl. moms)

Rhino 8 för Windows och Mac (Student uppgradering)

* Kräver tidigare version

1 100 SEK (inkl. moms)

Namn *

E-post för leverans *

Företag / Skola *

E-post för faktura

Faktureringsadress *

E-post för övrig kommunikation

Postnummer *

Organisationsnummer

Postort *

Telefon/Mobil *

För studenter och lärare krävs kopia på studentintyg/leg

Max filstorlek 10MB.
Laddar upp...
fileuploaded.jpg
Upload failed. Max size for files is 10 MB.

Markera nedan hur ni vill betala:

Betalningsinformationen skickas till er i bekräftelsemailet

Info om Swish betalning gällande Studenter

Swish nr. 123 115 4160
Notera Förnamn+Efternamn i Swish
Licensen levereras när betalningen registrerats.

Tack för din beställning. Vi hör av oss inom kort
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Baltic Yachts

Denna ketch på 218 fot vid namn Hetairos, är den största yacht Baltic har lanserat hittills och på många sätt förblir hon i en klass för sig. En modern högpresterande yacht som drar full nytta av Baltics konstruktions- och ingenjörsexpertis i kolfiber. Läs mer om Baltic Yachts, hur IRONCAD löser deras CAD-behov och även om några andra av våra mer än tusen kunder.

Läs mer

Ladda ned kostnadsfri testversion

Ladda ned IronCAD DCSBoka demo

Testversionen innehåller samma funktionalitet som en "skarp" version.
Fri support ingår under testperioden. Helt kostnadsfritt i 30 dagar.
Se systemrekommendation.

Ladda ned Compose

Ladda ned Compose

Helt kostnadsfritt.
Se systemrekommendation.

Ladda ned gratisversion

Ladda ned Compose

COMPOSE är en helt gratis 3D och 2D- viewer.
Det enda som krävs är en registrering av din e-postadress.
Se datorspecifikation.

Låt oss visa hur

WOODLAB

löser just ert behov

Ring oss idag  på 08-556 185 40 eller fyll i kontaktformuläret nedan så hör vi av oss.

Namn

Efternamn

Företag

E-post

Övrig information

Tack för ditt intresse! Vi kontaktar er inom kort.
Onej! Något gick fel när meddelandet skulle skickas. Vänligen försök igen.

>