WOODLAB

WoodLAB är en kostnadseffektiv lösning som kan anpassas till olika CNC fräsar i de vanligaste fabrikaten som Homag, Biesse, Masterwood, SCM, Busatello och Morbidelli.

3D modell i IRONCAD

Konstruera inredning snabbare och enklare

Användarvänligheten har tagit ett stort kliv framåt med WoodLAB. Programmet bygger på 3D CAD lösningen IRONCAD som är ledande inom användarvänlighet. WoodLAB har lagt till specialfunktioner och CAM-program som är anpassade till att skapa inredning och möbler. Det innebär att den långa (och därmed dyra) inlärningsprocess som tidigare har varit förknippad med denna typ av lösningar nu har förkortats till ett minimum. Programmet ger snabbast resultat. WoodLAB är en kostnadseffektiv lösning som kan anpassas till olika CNC fräsar i de vanligaste fabrikaten som Homag, Biesse, Masterwood, SCM, Busatello och Morbidelli.

WOODLAB
WOODLAB

Gratis utbildningsmaterial

I samband med er 30 dagars testversion kommer ni även få tillgång till gratis utbildningsmaterial. Med hjälp av 24 videofilmer på WoodLAB ACADEMY får ni som användare en grundläggande kunskap om hur WoodLAB fungerar. Dessutom får ni svar på era frågor och hjälpa att komma igång från kunnig support.

IC Mechanical

IC Mechanical är det perfekta tillägget för IronCAD DCS och ingår för dig som har ett aktivt supportavtal. Tillägget är riktigt kraftfullt och innehåller effektivitetshöjande funktioner såsom:

- Skruvar, Bultar, Balkar, Profiler, Låsringar, Fjädrar m.m.

- Kedjehjul, Fjädrar, ProActiveManager BOM-verktyg.

- 2D-ritningshuvudeditor, skapa unika QR-koder för 2D-ritningar.

Solidmakarna har i över 15 år varit djupt delaktiga i utvecklingen av tillägget IC Mechanical och därför följer mängder av standardkomponenter svensk standard.

Läs vidare
IRONCAD Mechanical
WOODLAB

Dra-och-släpp teknik

WoodLAB använder kataloger med smarta verktyg som användaren enkelt dra-och-släpp rakt in i 3D miljön. Verktygen kan vara funktioner som att placera ut lådor i ett skåp, att lägga till hyllor, hål, gångjärn eller dörrar. Katalogerna är dubbelriktade så att ni lätt sparar redan skapade delar så som kompletta skåp i olika modeller. Det går sedan mycket snabbt att skapa ett nytt skåp genom att dra in ett befintligt och justera storleken genom att dra i handtag!  Om ni vill ändra från 2 lådor till 3 – ett musklick räcker! Allt hänger med när ni modifierar, och NC-koden till CNC maskinen kan uppdateras automatiskt.

Skapa riktigt tydliga 2D-ritningar

Om ni vill skapa 2D ritningar går det utmärkt i WoodLAB. Ni väljer enkelt vilken 3D detalj eller sammanställning ni vill avbilda på ritningen så skapas alla önskade vyer direkt. Ni väljer vilken 2D ritningsmall ni ha: A1, A3 etc. Dessa vyer kan ni enkelt utveckla som ni önskar, skapa snitt och delförstoringar men några få musklick. Måttsättningsverktygen är lätta att hantera och allt blir väldigt tydligt för betraktaren. Om ni ändrar något i 3D modellen uppdateras hela ritningen inklusive snitt automatiskt. Ritningen kan även exporteras i PDF, DWG eller DXF. IRONCAD innehåller även en “AutoCAD-liknande” 2D lösning som gör det lätt att hantera egna och andras DWG filer. Detta kan vara viktigt för att placera era lösningar i kundens lokal som ni fått i 2D-fil.

WOODLAB
WOODLAB

Säljande bilder och presentationer “på köpet”

När ni konstruerar i WoodLAB är det givetvis enkelt att se hur möbler eller inredningar ser ut från olika vinklar och håll. Det underlättar inte bara i konstruktionsfasen, 3D miljön kan även användas till att skapa säljande bilder och marknadsföringsunderlag. Naturligtvis är det lättare för en kund att säga ja till ett projekt om det presenteras på ett säljande sätt. Kunden kan även på ett tidigt stadium förklara om några ändringar skall göras. Ni kan välja att lägga på olika typer av material direkt på 3D modellerna i CAD-miljön. På så sätt efterliknas den färdiga lösningen maximalt. Ni kan t.o.m. skapa animationer som visar hur en möbel skall monteras. Ni kan ta ett foto på rummet eller lokalen som inredningen skall vara i och använda som bakgrund! Att skapa en sprängskiss med tillhörande stycklista underlättar för monteringsanvisningar. Möjligheterna med WoodLAB är många!

WoodLAB CAM

WoodLAB CAM vänder sig till snickerier som har CNC styrda maskiner och fräsar.  WoodLAB CAM är kopplat till WoodLAB CAD och är en helt automatisk CAM-lösning. Det handlar alltså inte om ett CAM-program med ett programmeringsgränssnitt. WoodLAB CAM fungerar istället utifrån regler som används för att tolka olika maskinbearbetningar och borrningar som skickas ifrån WoodLAB CAD när det gäller:

  • Verktyg tillgängliga för CNC
  • Egenskaper hos maskinen och hur snickeriet vill att den ska arbeta

Alla de här reglerna har skapats av vår tekniker under installationen av WoodLAB CAM hos snickaren. Men det är mycket enkelt att ändra dem eller skapa nya själv. WoodLAB CAM installeras med en postprocessor som passar snickeriets CNC-maskin. WoodLAB CAM tar fram styrprogrammen direkt på det språk som maskinen använder. Detta sker automatiskt hela vägen när användaren skapat sin inredning i WoodLAB CAD. Kontakta oss för en demonstration.

WOODLAB

“DDM wins in terms of ease of implementation, speed, configurability, support for multiple systems and, of course, on price”

develop 3d logotype design data manager

DEVELOP3D Magazine software review

Beställ Rhinoceros

Så här beställer du

Beställ Rhinoceros genom att fylla i formuläret nedan eller genom att ringa oss på 08-556 185 40
För köp av flera licenser, kontakta oss för aktuell offert. 

Produkt

Pris

Antal

rhinoceros software

Rhino 7 för Windows och Mac

10 600 SEK (exkl. moms)

rhinoceros software update

Rhino 7 för Windows och Mac (Uppgradering)

* Kräver tidigare version

6 400 SEK (exkl. moms)

rhinoceros educational edu software update

Rhino 7 för Windows och Mac (Student)

2 650 SEK (inkl. moms)

rhinoceros educational update software

Rhino 7 för Windows och Mac (Student uppgradering)

* Kräver tidigare version

1 288 SEK (inkl. moms)

Namn *

E-post för leverans *

Företag / Skola *

E-post för faktura

Faktureringsadress *

E-post för övrig kommunikation

Postnummer *

Organisationsnummer

Postort *

Telefon/Mobil *

För studenter och lärare krävs kopia på studentintyg/leg

Max filstorlek 10MB.
Laddar upp...
fileuploaded.jpg
Upload failed. Max size for files is 10 MB.

Markera nedan hur ni vill betala:

Betalningsinformationen skickas till er i bekräftelsemailet

Info om Swish betalning gällande Studenter

Swish nr. 123 115 4160
Notera Förnamn+Efternamn i Swish
Licensen levereras när betalningen registrerats.

Tack för din beställning. Vi hör av oss inom kort
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Ladda ned kostnadsfri testversion

Testversionen innehåller samma funktionalitet som en "skarp" version. Helt kostnadsfritt i 30 dagar.

Ladda ned gratisversion

COMPOSE är en helt gratis 3D och 2D- viewer. Det enda som krävs är en registrering av din e-postadress.

Ladda ned Compose

Låt oss visa hur

WOODLAB

löser just ert behov

Ring oss idag  på 08-556 185 40 eller fyll i kontaktformuläret nedan så hör vi av oss.

Namn

Efternamn

Företag

E-post

Övrig information

Tack för ditt intresse! Vi kontaktar er inom kort.
Onej! Något gick fel när meddelandet skulle skickas. Vänligen försök igen.

Hör av dig till oss

Ring oss idag på 08-556 185 40 eller fyll i kontaktformuläret nedan så hör vi av oss.

Tack för ditt meddelande. Vi återkommer så snart vi kan.
Oops! Någonting gick fel. Vänligen försök igen.