Asteberg Inredningssnickeri AB

Asteberg Inredningssnickeri AB

Passion för hantverk kombinerat med effektiv produktion med WoodLAB

Ett axplock från Astebergs uppdrag. Grovkök.
Foto: Asteberg Inredningssnickeri AB

Asteberg erbjuder platsbyggd inredning som lyfter helgens avkoppling och förenklar vardagen. Med sina kunniga och stilmedvetna kreatörer och hantverkare, skapar de varje produkt från grunden i sitt snickeri i Hyssna. Inget standardiserat sortiment finns hos dem – allt skapas unikt. Varje byggnad bär sin egen unika karaktär, storlek och layout. Varje individ har sin personliga stil, smak, särskilda intressen och krav på funktionalitet. Det är just därför som en platsbyggd och skräddarsydd lösning överglänser alla förutbestämda alternativ.

Valde WoodLAB 3D CAD/CAM lösning efter noggrann utvärdering

Asteberg har med stor framgång skapat kök och inredningar i ett brett spektrum av stilar, material och funktioner.  All produktion sker i deras egna snickeri i Hyssna, vilket ytterligare bidrar till deras engagemang för kvalitet och hållbarhet. Till deras produktionsarsenal har de nu inkluderat WoodLAB som kommer hjälpa dem att effektivisera och optimera produktionen in i minsta detalj.

"Med hjälp av de inbyggda verktygen går det verkligen fort att antingen skapa nya skåp och lådor eller att återanvända tidigare kök som enkelt anpassas till nya förutsättningar. Med några få klick ändras saker som dimensioner, utformning av fronter (t.ex. försänkta eller utanpåliggande) antal lådor etc. Håltagning för gångjärn, lådstyningar och pluggar skapas automatiskt. 3D modellen tillsammans med en 2D riting av köket, ger förutom produktionsunderlag, ett bra underlag för att visa upp för kunder. Och när vi ska tillverka så får vi via CAM-delen i WoodLAB ut färdigt CNC-program till vår avancerade Biessefräs automatiskt, utan behov av 2D-ritningar. Här sparar vi massor med tid. Vi är även nöjda med den utbildning och anpassning av postprocessorer på plats som vi har fått." säger Anders Sörli på Astebergs.

Två CNC-maskiner i en

Rover A CNC WoodLAB IRONCAD
Fotografi: Marc Van Uytvanck

Detta geniala system, utvecklat av den italienska tillverkaren av CNC-maskiner Biesse, gör det möjligt att kombinera nesting och traditionella pods & rails på en och samma maskin. Maskinen vilar på en ganska lång ram (5540 mm) vilket möjliggör för operatören att  omvandla den högra delen av sin maskin till ett TF-typ Nesting-bord (med en längd på 2800 mm), samtidigt som den behåller sin traditionella funktion på den vänstra delen med pods & rails! 

Rover A CNC WoodLAB IRONCAD
Fotografi: Marc Van Uytvanck

CFT-systemet består av en stödpanel utrustad med integrerade sugkanaler. Panelen placeras på sugkopparna och kopplas sedan till vakuum-pumpen. Med detta system kan du utföra nesting på en maskin med pods & rails. Detta är en idealisk kompromiss. Denna maskin styrs mycket enkelt av woodLAB (www.woodlab.eu), som integrerar både nesting och traditionell nesting på ett helt integrerat sätt utan tredjepartsprogramvara.

www.asteberg.se

Asteberg Inredningssnickeri AB
Asteberg kitchen woodlab
Asteberg kitchen woodlab
Asteberg kitchen woodlab
No items found.

Ladda ned kostnadsfri testversion

Ladda ned IronCAD DCSBoka demo

Testversionen innehåller samma funktionalitet som en "skarp" version.
Fri support ingår under testperioden. Helt kostnadsfritt i 30 dagar.
Se systemrekommendation.