Pendax AB

Pendax AB

Konstruerar innovativ ljud- och kommunikationsutrustning i IRONCAD och KeyShot

Pendax AB är ett framstående företag inom ljud- och kommunikationsteknik och är känt för att leverera högkvalitativa lösningar inom dessa områden. De använder IRONCAD för all sin produktdesign. De specialiserar oss på att skapa mörkläggnings- och solskyddslösningar, samt inredning för mötesrum. Detta innebär att de arbetar med en mängd olika material, från aluminiumprofiler till stål- och plastdetaljer. Arbetet sträcker sig från att rita upp hela våningsplan i byggnader till att designa små kapslingar för elektronik. Företaget är indelat i två olika bolag dels Pendax AB samt AudicomPendax AB där det sistnämnda är en systemintegratör som bygger mötes- och utbildningsrum.

Utlåtande

"Det vi uppskattar mest med IRONCAD är dess snabbhet och effektivitet. Det tillåter mig att snabbt visualisera och testa mina idéer och även att förverkliga dem. Programmet är väldigt flexibelt, med få begränsningar och med en stor uppsättning av funktioner som gör det spännande att utforska och utöka mina designmöjligheter. Det är också lätt att lära ut till andra i organisationen som behöver det för att göra varianter, anpassningar och ändringar. När det gäller rendering och animation är KeyShot ett fantastiskt komplement till IRONCAD. Dess användarvänlighet gör det nästan för roligt att använda på jobbet - speciellt när man experimenterar med olika material för att skapa verklighetstrogna renderingar. Mina erfarenheter med Solidmakarnas support har enbart varit positiva. De är snabba, kreativa och pålitliga, vilket är ovärderligt."

Mikael Ströberg, Produktutvecklare, Pendax AB

Innovativa mötesskärmar konstruerade i IRONCAD

För Pendax AB spelar IRONCAD och KeyShot en avgörande roll i att förvandla idéer och koncept till fysiska produkter. Genom att använda 3D CAD kan de snabbt och effektivt utveckla innovativa ljud- och kommunikationslösningar som uppfyller höga kvalitetsstandarder och kundkrav. En proffsig visualisering av produkten skapas sedan i KeyShot snabbt och enkelt.

Framstående fördelar i IRONCAD

Produkten FlexWall Mobile Presentation. Konstruerad i IRONCAD och renderad i KeyShot av Pendax AB.

En av de framstående fördelarna med IRONCAD är dess möjlighet till snabb och enkel konstruktion av komplexa komponenter och monteringar. Pendax AB kan skapa virtuella prototyper av sina ljud- och kommunikationsprodukter och utföra realistiska simuleringar och analyser. Detta hjälper dem att optimera designen, identifiera eventuella problem och göra nödvändiga ändringar innan produktionen påbörjas. IRONCAD underlättar också samarbete och kommunikation inom företaget och med sina kunder. Mjukvaran möjliggör enkel delning av designfiler och modeller, vilket gör det möjligt för teamet att samarbeta i realtid och ge feedback på designen. Detta hjälper till att förbättra effektiviteten och noggrannheten i produktutvecklingsprocessen.

Skapar detaljerade och precisa modeller av sina produkter

Produkten FlexWall Mobile Presentation. Konstruerad i IRONCAD och renderad i KeyShot av Pendax AB.

Genom att använda IRONCAD kan Pendax AB skapa detaljerade och precisa modeller av sina produkter. Med hjälp av programvarans intuitiva och användarvänliga gränssnitt kan deras ingenjörer och designers skapa och redigera 3D-modeller på ett effektivt sätt. IRONCAD ger också möjlighet att snabbt generera tekniska ritningar och dokumentation för produktionsändamål.

Pendax AB använder även KeyShot för att skapa fotorealistiska bilder och animationer av sina produkter. Med hjälp av programvarans omfattande bibliotek av material, belysning och miljöer kan de ge sina produkter en visuell realism som nästan liknar verkliga fotografier. Detta gör det möjligt för företaget att presentera sina designkoncept och produkter på ett engagerande sätt för kunder och intressenter.

CAD, CNC-fräs och ERP-system

På senare tid har de även införskaffat en CNC-fräs, som de använder för att tillverka träskivor och skrivtavlor. Modellerna för fräsningen exporteras med ett knapptryck från IRONCAD för att sedan importeras till beredningsmjukvaran för CNC-fräsning. Denna har varit till stor nytta för Pendax Custom Shop där de ofta tillverkar kundspecifika produkter. Alla deras tillverkningsunderlag, inklusive CNC-program, laddas upp till ett ERP-system som heter Odoo. Detta säkerställer att allting blir rätt, från det initiala utkastet till den färdiga produkten.

Besök deras hemsidor för mer information om deras fantastiska produkter:

Pendax AB och AudicomPendax AB

Pendax AB
PENDAX IRONCAD 3D CAD SOLIDMAKARNA
PENDAX IRONCAD 3D CAD SOLIDMAKARNA
PENDAX IRONCAD 3D CAD SOLIDMAKARNA
No items found.

Ladda ned kostnadsfri testversion

Ladda ned IronCAD DCSBoka demo

Testversionen innehåller samma funktionalitet som en "skarp" version.
Fri support ingår under testperioden. Helt kostnadsfritt i 30 dagar.
Se systemrekommendation.