Hotfix 1 för IronCAD DCS 2021 PU1

Hotfix 1 för IronCAD DCS 2021 PU1
Emil Rindell

Emil Rindell

Jonas Bryntesson

Jonas Bryntesson

Henrik Andersson

Henrik Andersson

2021-05-04

5 min read
Emil Rindell

Emil Rindell

Jonas Bryntesson

Jonas Bryntesson

Henrik Andersson

Henrik Andersson

2021-05-04

5 min read

En mindre uppdatering för dig som nyligen uppdaterade med PU1 för v2021 har nu släppts.

OBS! Starta helst om datorn innan installationen, så att ingen "del av någon tidigare start" av IRONCAD finns kvar i Windows. Detta främst för att utbytet av filen Thumbnails.dll kan stoppas under installation.

Klicka här för att ladda ned Hotfix 1 för IRONCAD 2021 PU1

PDF Export

Främst är det en justering kring PDF-export från 2D-ritningen (ICD) som har krånglat efter uppdateringen, där mått har saknats pga vektoriserad hantering av exporten.

Exporten till PDF är numer baserad på den i Windows inbyggda Microsoft Print to PDF.

print to PDF

Dra med höger musknapp för symmetri

Vi vill även passa på att nämna en bra nyhet som kom med PU1 - dra i ett av de röda runda Sizebox-handtagen med höger musknapp för att få symmetri-effekt direkt. Dra med vänster musknapp för att dra som vanligt, "icke-symmetriskt". Kom ihåg att du kan skriva in ett exakt mått direkt när du släpper musknappen. Sedan v2021 följer måttrutan med muspekarens position på skärmen.

sizebox handtag

Avmarkera objekt i 3D-scenen via ESC

Det finns en ny inställning under Options, Interaction, för att kunna avmarkera objekt i 3D-scenen via [Esc]-knappen, precis som i den inbyggda CAXA Draft 2D CAD.

feature behavior

Brutna vyer

2D-ritningar med brutna vyer har haft problem med vinkel- och radiemåttsättning, där det visades dubbla siffror. Även detta är nu löst med hotfixet!

Framtid & Utveckling

Under de kommande veckorna för vi en aktiv dialog med IronCAD LLC, tillsammans med andra internationella utvalda återförsäljare via något som kallas Product Steering Committee. Där kommer vi att framföra och diskutera möjliga förändringar och förbättringar av IronCAD Design Collaboration Suite med fokus på version 2022. I DSC ingår idag IRONCAD, INOVATE, IRONCAD DRAFT och IRONCAD COMPOSE. Men även IronCAD Web Viewer samt en helt ny spännande produkt, beskrivet som "interaktiv plattform för designsamarbete" som ännu saknar ett namn. Detta är självklart något som vi kommer att få tillfälle att återkomma med mer information om!

IRONCAD-grundutbildning på distans

Passa på att gå vår grundutbildning i juni, det finns fortfarande platser kvar! Eftersom det fortfarande ligger restriktioner och avrådan från resor, fortsätter vi att hålla våra distansutbildningar online t.ex. via Microsoft Teams.

Kommande grundutbildning hålls under fyra dagar i juni månad, med start tisdag den 8:e juni.

Läs mer om tider och kursinnehåll här

>