Product Update 1 till IRONCAD 2024

publicerat

|

2024-04-29

Product Update 1 till IRONCAD 2024

Fler funktioner och bättre flyt i arbetet

IronCAD LLC presenterar 2024 PU1

Produktsviten IronCAD Design Collaboration Suite från IronCAD LLC i Atlanta får nu en ny uppdatering för version 2024 som heter Product Update 1 (2024 PU1 eller 2024.01).

Förutom ett tjugotal nya funktioner åtgärdar man även ett hundratal mindre problem som medför att programmet fungerar ännu bättre - med målet att ni som användare skall bli ännu mer produktiva med IRONCAD.

Att tänka på: vi på Solidmakarna har skapat en egen installationsfil för PU1 med vad vi anser är de mest lämpliga inställningarna för IRONCAD. Därför rekommenderar vi att ni installerar vår installationsfil som nu är klar. Länk finns längs ned.

OBS! Tänk också på att alla filer som sparas i IRONCAD 2024 med PU1 inte kan öppnas med IRONCAD 2024 utan PU1.

Bland nyheterna i Product Update 1 för IronCAD DCS 2024 (2024.01) finner vi en ChatGPT4-baserad chatbot som kan ge svar på frågor kring funktioner och kommandon i IRONCAD. OBS! Denna funktion kräver en särskild licens.

Utvecklarna har jobbat vidare med länkmöjligheterna mellan befintliga objekt och man kan nu även länka befintliga shape-features i tillägg till parter och sammanställningar som introducerades med version 2024. Parter och sammanställningar kan nu även helt låsas från att förändras via en enkel switch och ett litet hänglås visas då vid ankarpunkten för det markerade objektet.

Det lättanvända markeringsfiltret har utökats med fler sätt att snabbt markera olika urval och en hel insida eller utsida på en part markeras nu med ett klick. Med [TAB]-tangenten kan man dessutom snabbt markera alla angränsande ytor till den markerade ytan, på samma sätt som man sedan tidigare har kunnat göra med en markerad kant.

I 2D-ritningen har bocklinjens egenskaper för en utbredd plåt nu separerats i en för bockning ”uppåt” (Up Bend) och en för bockning ”nedåt” (Down Bend), där de tidigare har delat samma linjetyp, lager och färg.

Importfiltren har uppdaterats med de senaste tillgängliga formaten med utökat stöd för BIM-system som t.ex. Revit. Dessutom har filformatet *.asat för ACIS Assembly lagts till, ett format som används av vissa inom BIM. Stöd för KeyShot 2024.1. Utökat stöd för det öppna 3D-formatet *.glTF och *.glb upp till version 2.0 har också adderats till standardutbudet vid export.

Läs mer om nyheterna i 2024 PU1 på svenska här.

Ladda ned 2024 PU1 från vår supportblogg och nedladdningscenter.

Fler artiklar

>