NEFAB

Nefab Packaging

Världsledande inom emballage

Nefab är globalt verksamma och har idag över 3 000 anställda. De konstruerar och tillverkar anpassade emballagelösningar för företag inom telekom-, energi-, fordons-, sjukvårds- och flygindustrin. Nefab erbjuder tjänster och kompletta förpackningslösningar som är optimerade för att minska både den totala kostnaden och miljöpåverkan. Med så många olika kundkategorier handlar det om en mängd olika typer av produkter man måste kunna hantera. Man har under en längre tid använt IRONCAD med stor framgång för att utveckla olika typer av emballagelösningar. Solidmakarna har levererat mjukvara, support och utbildning till Nefab globalt i många världsdelar.

Har inte hittat något annat program som kan lösa behovet så som IRONCAD kan göra

För att skapa en lösning anpassad för kundens produkt behöver Nefab ofta importera 3D-CAD filer exporterade från kundens CAD-lösning. Detta kan till exempel vara en STEP-fil bestående av en stor sammanställning med 100-tals ibland många, många 1 000-tals detaljer. Dessa kommer in som separata Parter i en enda 3D-fil i IRONCAD. Programmet kan hantera hela sammanställningar i en och samma fil. Vi har sett exempel med 1 000 000 parter i en enda fil i IRONCAD!

Detta medför att problemet i traditionella 3D lösningar att Parter måste sparas ut som egna filer och att sammanställnignar har ett annat filformat inte finns i IRONCAD. Istället för 10 000 filer har användaren bara 1 fil att hantera. Användaren får med komplett sammanställningsstruktur vid importen. Men Sammanställningar och Parter kan om så önskas länkas ut till egna filer. Det här är en stor fördel för Nefab då arbetet förenklas avsevärt och användaren kan fokusera på emballagelösningen istället för CAD-lösningen.

IRONCAD kan växla metodik enkelt vid olika behov, fritt eller parametriskt

Med hjälp av IRONCAD’s handtag och dynamiska modellerings funktioner kan Nefab dra-och-släppa sin förpackningsdesign från IRONCAD’s kataloger vilket gör att de kan anpassa förpackningen unikt för kundens ändamål och dessutom med en hög precision. Förpackningarna blir inte bara rätt med IRONCAD, de tar också bara timmar att skapa- snarare än veckor.

Katalogerna är dubbelriktade så att Parter och Sammanställningar lika enkelt kan dra o släppas ut till en katalog för att blixtsnabbt kunna återanvändas senare genom Dra o Släpp. Nefab har byggt upp ett stort antal anpassade kataloger med apnpassade detaljer som gör arbetet riktigt effektivt, som att bygga med Lego. Delarna i IRONCAD är intelligenta och kan anpassas att betesig på olika sätt när de används. Till exempel vid Dra o Släpp från en katalog hittar de sin position automatiskt och vet även hur de skall sitta ihop och bete sig vid ändringar. Hur Nefab drar nytta av IRONCAD kan ni se exempel på i filmen nedan.

Goda erfarenheter av Solidmakarna

“NEFAB har över 300 IRONCAD-användare spridda över hela världen. IRONCAD löser våra olika behov av konstruktion som inget annat 3D-system klarar av. Vi använder den snabba, fria Dynamiska metoden för konstruktion och stelare Parametrisk metodik för måttmässig varianthantering; IRONCAD kan växla fritt vid behov. Vi upplever att IronCAD LLC i USA är lyhörda för önskemål. Vi har även goda erfarenheter av Solidmakarna som vår CAD- & PDM-leverantör, de både utbildar och ger support för NEFAB globalt.”

Urban Olars, CAD ansvarig, NEFAB.
www.nefab.se

NEFAB
No items found.

Ladda ned kostnadsfri testversion

Ladda ned IronCAD DCSBoka demo

Testversionen innehåller samma funktionalitet som en "skarp" version.
Fri support ingår under testperioden. Helt kostnadsfritt i 30 dagar.
Se systemrekommendation.