Automation

Skapa kompletta robotceller med IRONCAD - snabbare och enklare än du anar. Konstruera nya eller använd befintliga fixturer, gripdon, staket, transportbanor, elskåp och robotar i 3D med hjälp av IRONCAD. Måttsätt på 2D-ritningar när så önskas. Låt oss beskriva hur IRONCAD kan hjälpa dig att effektivisera verksamheten, minska kostnaderna och öka produktiviteten. Funktionerna ingår i IRONCAD och ingen tilläggsmodul behövs.

Bilden föreställer en robotcell konstruerad i IRONCAD av System 3R (GF Machining Solutions)

Ladda ned testversionKontakta oss

Testversionen innehåller samma funktionalitet som en "skarp" version.
Fri support ingår under testperioden. Helt kostnadsfritt i 30 dagar.
Se systemrekommendation.

Automation

Automation

Skapa kompletta robotceller med IRONCAD - snabbare och enklare än du anar. Konstruera nya eller använd befintliga fixturer, gripdon, staket, transportbanor, elskåp och robotar i 3D med hjälp av IRONCAD. Måttsätt på 2D-ritningar när så önskas. Låt oss beskriva hur IRONCAD kan hjälpa dig att effektivisera verksamheten, minska kostnaderna och öka produktiviteten. Funktionerna ingår i IRONCAD och ingen tilläggsmodul behövs.

Ladda ned testversionKontakta oss

Testversionen innehåller samma funktionalitet som en "skarp" version.
Fri support ingår under testperioden. Helt kostnadsfritt i 30 dagar.
Se systemrekommendation.

Automation

Hör av dig till oss så berättar vi mer

Automation

Från ide till färdig lösning - enklare än nånsin

Med IRONCAD får ni tillgång till alla de verktyg som behövs för att skapa robotceller. Använd 3D-modeller från olika leverantörer som importeras och sedan hanteras lika enkelt som om de vore skapade i IRONCAD från början. Komplettera med egna konstruerade delar som gripdon, fixturer etc.

Med IRONCAD kan ni få en stor tidsbesparing i era projekt, vilket ger stora konkurrensfördelar. Presentera er lösning på säljande sätt för kunden.

Exemplet på bilden är från Lerocon AB i Gislaved som skapar automationslösningar i IRONCAD med stor framgång. "Vi vet aldrig vad nästa kund har för behov, men vi kan enkelt kundanpassa våra befintliga produkter på önskat sätt, oavsett hur vi tänkte när vi skapade och byggde upp dem tidigare. Allt tack vare IRONCAD’s fria flexibilitet utan krav på constraints och låsningar. Vi modifierar som vi vill och vi kan spara allt i samma fil om vi vill." säger den nöjda användaren Patrik Rosén, Lerocon AB.

Använd Dra-o-Släpp för att bygga upp lösningar på nolltid direkt i 3D-miljö

Ni kan använda kataloger i IRONCAD där ni spar robotar, maskiner och andra 3D-modeller som ni kan komma att ha nytta av. Modellerna i katalogerna kan enkelt tillföras smarta funktioner som gör placering mer eller mindre automatisk. Det gör att ni kan skapa olika typer av automations-lösningar med lättanvänd Dra-o-Släppteknik på kort tid. Justera dimensioner direkt i 3D med handtagsteknik.

Det går naturligtvis även länka in och/eller ut externa filer på traditionellt vis, till exempel en viss maskin eller transportbana som är nedladdad från internet och importerad till en separat IRONCAD 3D-fil. Välj mellan att nyttja externa länkar med filstruktur när du tycker att "det behövs" eller att ha alla delar i projektet i en enda fil.

För att skapa en 2D-ritning av en viss detalj i en fil som innehåller många delar kan man enkelt högerklicka på den och välja "skapa 2D-ritning". Det går även att använda klipp-och-klistra mellan 3D-filer, helt enkelt toksmidigt!

Automation
Automation

Fyll enkelt på med relevant utrustning

Ni kan skapa modellerna själva eller importera från leverantörer. Dessa kan vara i t.ex. STEP-format och kan vid behov direkt modifieras i IRONCAD utan behov av historik. Dra sedan dessa till katalogerna i IRONCAD, som kan delas över nätverk och ge alla tillgång till samma 3D-bibliotek.

Ibland finns en 2D-ritning som underlag till en layout för en robotcell och då kan man importera denna till IRONCADs 3D-miljö.

Alla delar som ni använder er av kan sparas i en och samma fil, vilket gör det väldigt lättsamt att hantera när filer ska flyttas eller delas med andra. Vid behov kan allt enkelt avbildas på en 2D-ritning för att måttsätta och få en detaljerad stycklista på alla ingående delar.

Prova räckvidd och funktion med mekanismer

Kataloger med till exempel ABB-, Fanuc- och Kukarobotar tillhandahåller vi till våra kunder utan kostnad. Dessa robotar förbereds med definierade leder som gör att ni kan simulera räckvidd och funktion i IRONCAD. Se direkt om placeringen är lämplig och gör justeringar på kort tid. Det otroligt användbara verktyget TriBall är som en hand in i 3D-miljön och gör att ni kontrollerar positionen av alla objekt i X-, Y- och Z-led med exakt precision på ett lekfullt enkelt sätt.

En avgörande skillnad med IRONCAD jämfört med andra system är att det bara använder låsningar när det verkligen är relevant, till exempel för att se mekanismer. Men i andra fall är modellerna fri att ändra på vilket sätt som helst. Denna flexibilitet i IRONCAD tar bort mycket frustration som är vanlig i traditionella lösningar.

Sammantaget är detta ett sätt att arbeta som kan spara enormt mycket tid för alla konstruktörer.

Kontakta Solidmakarna nu för att få en onlinedemo - ring 08-556 185 40 eller mejla till info@solidmakarna.se idag för att se vad vi kan göra för er.

Automation
Automation

Avancerad teknik gör arbetet lättare, snabbare och mer flexibelt

Katalogerna och TriBall är otroligt effektiva verktyg i samarbete. Allt du skapar i 3D-miljön i IRONCAD kan du lika lätt dra ut till katalogerna, som fungerar lika enkelt åt båda hållen, allt kan sparas i en katalogfil som dessutom kan delas med andra. Många objekt kan redigeras blixtsnabbt genom att dra i handtag och även placeras genom TriBall med full kontroll. Ett vanligt misstag är att tro flexibilitet inte kan vara exakt. IRONCAD arbetar med fullständig precision i allt från konstruktion av minsta detalj till en stor layout på 1000-tals m2. Husqvarna AB använde IRONCAD för att skapa en layout på 10 000 m2 för sin nya fabrik, som de fortsatt jobbar med att förbättra på olika sägg. Nya maskiner ska in och vissa maskiner ska flyttas.

Du kan givetvis detaljkonstruera olika gripdon för 3D-print eller avbilda på måttsatta 2D-ritningar. Skapa knivskarpa bildrenderingar för att använda inom marknadsföring.

Med en knapptryckning skapas en länk som kan delas, så kan kunden titta på och rotera en 3D-modell direkt i sin webbläsare, utan att behöva en viewer installerad på sin dator.

MARAB tar snabbt fram flexibla automations-lösningar med IRONCAD

För att skapa sina olika lösningar använder MARAB i Orsa sedan många år IRONCAD. Programmet användas till allt ifrån första layout och kunddialog fram till detaljritningar.

Matilda Bastman på MARAB förklarar: ”Vi har använt IRONCAD i flera år nu och det har fungerat riktigt bra. Våra projekt brukar börja med att vi ritar upp anläggningen som vi har fått förfrågan på, för att se hur den skall bli så bra som möjligt och för att kunna visualisera den för kunden.

Underlaget från kund kan ibland vara en 2D-ritning som beskriver befintlig verkstadslayout. Den 2D-ritningen kan enkelt läggas in som referens 3D-miljön i  IRONCAD. I samma 3D-miljö kan sedan hela eller delar av tidigare skapade robotceller snabbt placeras ut genom Dra-o-Släpp-teknik från kataloger i sidan av skärmen. Kunden får en tydlig bild hur vår lösning ser ut och en mycket viktig funktion är att vi sedan enkelt kan ändra ett förslag, vid kundkrav."

Läs vidare om hur MARAB använder IRONCAD

Automation
Automation

Makoro AB konstrerar Robotceller och Automationslösningar i IRONCAD

Bilden är en rendering av en robotcell konstruerad i IRONCAD av Makoro AB.

"Vi använder oss av IRONCAD när vi tar fram våra kundanpassade specialmaskiner. Det är enkelt, flexibelt och har dom funktioner vi behöver när vi t.ex. bygger upp ytor för 3D-printning eller CNC-fräsning. Arbetet med import och export i olika 3D-format till våra kunder och leverantörer är också något som fungerar mycket smidigt med IRONCAD.

Vi är mycket nöjda med den effektivitet som vi uppnår med IRONCAD. Dessutom får vi utmärkt support och stöd från Solidmakarna när vi har frågor.", säger Henrik Häger från Makoro AB i Färgelanda.

Läs mer om hur Makoro använder IRONCAD.

RVT Automation AB

RVT Automation är ett automationsföretag som jobbar med det mesta inom robotteknik. RVT använder IRONCAD för konstruktion av allt ifrån stora robotceller till små vattenskärningsfixturer.

"Vi använder IRONCAD för att det är väldigt viktigt att använda sig utav ett effektivt program, eftersom det spar massor med tid. IRONCAD gör det smidigt att konstruera stora robotceller där det är krav på noggrannhet, struktur samt effektivitet ifrån första tanken till sista komponentlista som skall göras till en maskin. IRONCAD är lyhörda för tips på förbättringar av programmet som gör det ännu lättare att arbeta med och sist men inte minst är vi mycket nöjda med Solidmakarnas fantastiska support." Säger Oliver Bjurström, konstruktör på RVT Automation AB.

Läs vidare om hur RVT använder IRONCAD

Automation

Ladda ned kostnadsfri testversion

Ladda ned IronCAD DCSBoka demo

Testversionen innehåller samma funktionalitet som en "skarp" version.
Fri support ingår under testperioden. Helt kostnadsfritt i 30 dagar.
Se datorspecifikation.

>