Byggsmide

Skapa balkar och hela stommar i 3D på ett enkelt och snabbt sätt. Välj balkar ur ett omfattande standardsortiment (från t.ex. Tibnor eller BE Group) eller skapa egna dimensioner. Ni kan även lösa andra typiska behov så som trappor i stål, räcken och generell konstruktion. Måttsatta 2D-ritningar som avbildar 3D-modellerna kan ni självklart skapa enkelt.

Byggsmide
Byggsmide

Se hur enkelt ni kan skapa stålstomme och balkar i 3D med Dra & Släpp i IRONCAD

En översikt om hur ni kan konstruera med balkar och stålprofiler i 3D och måttsätta dessa på 2D-ritningar. Ni får automatiskt fram summering på antal, längder och vikt på ingående delar. Detta är bara en del av alla funktioner och verktyg för balkar, svets & smide som finns i IRONCAD.

Avbilda 3D-modeller på tydliga 2D-ritningar för tillverkning utan missförstånd

Ni kan snabbt skapa måttsatta sammanställnings- och detaljritningar i 2D, inklusive stycklistor som automatiskt ger er information om längd, vikt och antal av respektive balk-typ och andra typer av detaljer.

Det finns även möjlighet att massexporta (batch export) 2D-ritningar med era egna förinställda ritningsmallar av olika typer inkl måttsättning, stycklista samt ritningshuvud färdiga på en knapptryckning.

Byggsmide
Byggsmide

Balkar enligt Svensk Standard

Välj rätt typ av balk och önskad dimension ur ett omfattande sortiment, eller lägg enkelt till egna dimensioner som sparas och lätt återanvänds. H- eller I-balk, U-balk, vinkeljärn, fyrkantsrör rektangulära och kvadratiska - allt finns tillgängligt.

Även materialegenskap väljs ur en medföljande lista som ni kan komplettera. Stål i olika sorter, även profiler med rostfritt material samt aluminiumprofiler medföljer. Några exempel ur sortimentet visas på bilden.

Skapa en komplett ståltrappa i 3D

Genom att välja olika alternativ i en dialogruta skapar IRONCAD en trappa i stål med önskat antal steg på några sekunder. Ni kan välja mellan olika typer av vangstycken; platt plåt eller balkar. Håltagning av bultförband för fotsteg skapas automatiskt. Även olika typer av räcken skapas lika enkelt.

Ni kan även dra i handtag och snappa mot andra delar för att justera dimensioner. Riktigt tidsbesparande funktionalitet! Fler funktioner i detta område är dessutom under utveckling.

Byggsmide
Byggsmide

Se modellerna i vanlig webbläsare

När du har skapat en konstruktion vill du kanske visa för andra hur den ser ut. Det kan vara kunder eller kollegor. Du löser det lätt genom att trycka på en knapp i IRONCAD. Klart!

Nu har du en länk som du kan mejla till vem du vill. Mottagaren kan öppna din konstruktion i 3D i sin vanliga webbläsare. Rotera, tända & släcka parter, snitta, zooma, se strukturen och se benämningar på ingående delar. Detta kräver ingen installation av något program.

Superenkelt!

SheetMetal, plåtbockning och utbredning

Ett vanligt behov är att skapa en bockad plåt i 3D och därefter breda ut den till platt version. Detta kan ni göra i IRONCAD med hjälp av ett omfattande paket funktioner. Ni kan skapa allt från enklare plåtbocking till mer avancerade som loftade (fyrkant till rund t.ex.) med strålbockning. Givetvis kan ni snabbt exportera utbredd plåt till DXF 2d-format för att använda i laserskärmaskinen.

Byggsmide
Byggsmide

Mgs Smide använder IRONCAD med stor framgång

Mgs Smide i Sthlm AB har en omfattande erfarenhet av konstruktionssmide, och kan ombesörja såväl Laserskärning och Plasmaskärning samt bärande Balk-konstruktioner. Mgs har använt IRONCAD i många år och programmet har hjälpt till att skapa många lyckade projekt. Balksortimentet används flitigt liksom möjligheterna att exportera DXF till laser eller plasma-skärmaskinen.

"Vi producerar mestadels stålstommar hos Mgs, så jag använder IRONCADs funktion för balkar (Steels) dagligen. Det är mycket lätt att bygga och manipulera stålet med alla funktioner som finns i IRONCAD." säger Matthias Sjöström på Mgs.

Ni kan se mer om deras verksamhet här: till Mgs smide

Ladda ned en fri 30 dagars trialversion av IRONCAD med fri utbildning på svenska. Klicka här

Läs mer om IRONCAD:  Klicka här

Byggsmide

Ladda ned kostnadsfri testversion

Testversionen innehåller samma funktionalitet som en "skarp" version. Helt kostnadsfritt i 30 dagar.
Eller ring oss på:
08 - 556 185 40 så berättar vi mer.