Länna Svets & Mekaniska Verkstad AB

Länna Svets & Mekaniska Verkstad AB

Ett familjeföretag med 50 år i branschen

Med över 50 års erfarenhet inom plåtbearbetning, svetsning i aluminium, laserskärning och stansning i plåt har Länna Svets bedrivit sin verksamhet i Merlänna utanför Strängnäs. Under alla år som det familjeägda företaget varit aktivt har de utvecklat en toppmodern verkstad med en oöverträfflig maskinpark. Deras maskiner klarar b.la. av laserskärning, revolverstansning, kantpressning, excenterpressning och svetsning. I kommunikationen mellan kunder så skickas ofta 2D CAD (DWG och DXF filer) och 3D CAD-filer, i form av b.la. *.STEP, *.x_t, *.sldprt, *.sldasm och andra format.

Exempel på produkter som Länna Svets & Mekaniska AB konstruerar och tillverkar. Foto: Länna Svets & Mekaniska AB

Kommunikativt och flexibelt CAD-System

För detta krävs då ett kommunikativt och flexibelt CAD-system för att samarbetet ska flyta på sömlöst. Lösningen stavas IRONCAD. IRONCAD är oerhört kompetent när det gäller att b.la. importera och exportera olika CAD-format. Länna Svets & Mekaniska är en mångårig, trogen kund till Solidmakarna och använder IRONCAD för produktutveckling och plåtbockning. Med IRONCAD’s mycket flexibla plåttabell är det enkelt att lägga till egna plåtar för att bygga upp sitt eget bibliotek med plåtar som är redo att bearbetas med de progressiva plåtbockningsverktygen.

Avfuktare som är konstruerad åt AirWaterGreen av Länna Svets & Mekaniska AB och renderad i tillägget KeyShot för IRONCAD.

Uttalande

"Vi använder IRONCAD till allt för tillverkningen i vår verkstad. Vi konstruerar, tar fram tillverkningsfiler samt filer för kalkylering av detaljer. Vi tar även emot filer från kunder som IRONCAD hanterar på ett på ett riktigt bra sätt även om de är ritade i annat program. Vi har använt IRONCAD i ungefär 20 år nu och är det något som vi funderar över så har vi ju alltid Solimakarnas support att kontakta. Där får man alltid snabb respons och alltid bra hjälp.

Kennet Rodin, Produktionsansvarig Produktion, Länna Svets & Mekansika Verkstad AB

Länna Svets & Mekaniska Verkstad AB
No items found.

Ladda ned kostnadsfri testversion

Ladda ned IronCAD DCSBoka demo

Testversionen innehåller samma funktionalitet som en "skarp" version.
Fri support ingår under testperioden. Helt kostnadsfritt i 30 dagar.
Se systemrekommendation.