Supportblogg

5 min read
Radie och vinkel-inställningar för koniska plåtar i IRONCAD

publicerat

|

2020-09-24

REv.

Radie och vinkel-inställningar för koniska plåtar i IRONCAD

IRONCAD's koniska plåtfunktion ger användarna en snabb metod för att skapa en konisk form i plåt genom att helt enkelt dra och släppa den i 3D-miljön och dra i handtag - ange den övre/nedre radien och höjden. Detta fungerar bra de flesta gångerna du behöver ta fram en konisk plåt.

Det finns emellertid gånger du måste ange en radie, höjd och vinkel som styr det andra radievärdet. För att göra detta görs en matematisk omvandling för att beräkna radien. Bilden nedan visar vad man som användare kan behöva:

plåtutbredning i ironcad

Beräkna genom ett Exceldokument

I vårt fall kanske du bara har Radie1, Höjd och Vinkel. För att få värdet av Radie2 är det en trigonometri-beräkning för en triangel som skulle vara (Tan (Vinkel) * Höjd) + Radie1 = Radie2. På samma sätt, om du hade Radie 2 och behövde beräkna Radie1, är då formeln: Radie2 - (Tan (vinkel) * Höjd).

För att göra detta på ett enkelt sätt kan du ladda ned ett Excel-kalkylblad där du kan mata in variablerna för att få fram den radie du behöver. Öppna dokumentet i Excel, mata in och kopiera och klistra in värdet i IRONCAD's koniska plåthandtag för att spara tid.

Ladda ned dokumentet här

Skriven av

Henrik Andersson

VD / FÖRSÄLJNING

Jonas Bryntesson

UTBILDNING

Emil Rindell

SUPPORT / WEBB

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på nya inlägg

Missa inga viktiga uppdateringar eller tips och trix. Ange dina uppgifter så får du ett mail när vi publicerar något här.

Tack för din prenumeration!
Oops! Någonting gick fel.

Prenumerera

Fler artiklar

X