< Tillbaka

Husqvarna AB

Behov av en smidig 3DCAD-lösning för produktion

Husqvarna Group, är marknadsledande inom t.ex. professionella motorsågar, stångsågar och röjsågar. Dessa konstrueras i CATIA sedan många år. Det är ett visserligen kompetent system men det medför höga kostnader både när det gäller mjukvara och tiden det tar att lära sig programmet. Bland annat av dessa anledningar fanns det många personer på produktionsavdelningarna som i stället låg kvar i 2D CAD. Vid ett besök på underleverantörs-mässan i Jönköping fick man syn på IRONCAD och fick där se hur fritt det fungerade och beslutade att testa programmet. Man insåg snabbt att IRONCAD var rätt lösning för Husqvarna.

IRONCAD valdes ut som den mest lämpade lösningen

IRONCAD har ett brett register av olika format som kan importeras. Befintliga CATIA-filer kan importeras till IRONCAD, både Part- och Sammanställnings-filer. Detta öppnar för att använda de geometrier som redan skapats på konstruktionsavdelningen som underlag till fixturer och mänder av andra produktionsverktyg. Mycket är "one off" och ska tas fram på kortast möjliga tid vilket går otroligt snabbt i IRONCAD. Den utrustning som behövs för att tillverka till exempel motorsågar i verkstaden kan nu skapas enklare och till lägre kostnad. Det befintliga produktbiblioteket av 3D-modeller kan användas som grund för nya verktyg som utvecklas. IRONCAD uppskattas och används nu på flera olika avdelningar inom Husqvarna, även inom till exempel gjuteri.

IRONCAD används nu även till layout av ny fabrik i miljardklassen

Husqvarna bestämde sig för att för att använda IRONCAD till deras miljardprojekt som innebar en helt ny fabriksanläggning på över 10 000 kvadratmeter! Den nya Edge-fabriken tillverkar sågkedjor och svärd med extremt höga kvalitetskrav. Man använder de senaste och mest moderna lösningarna för effektiv produktion. Anläggningen har skapats och hanteras med stor framgång i IRONCAD som kan hantera 10 000-talsparter i samma fil. Det underlättar dramatiskt hanteringen av importerade maskiner och utrustning. Även att slippa administrera onödiga constaints och i stället använda smarta verktyg är en stor fördel.

”Vi har konstaterat stora fördelar med att använda IRONCAD inom produktionen här på Husqvarna och är mycket nöjda med funktionaliteten i programmet samt den utbildning och support vi får av Solidmakarna”

Åke Lindholm, IT Coordinator NORDIC, Husqvarna Group.
www.husqvarna.se

Hör av dig till oss

Ring oss idag på 08-556 185 40 eller fyll i kontaktformuläret nedan så hör vi av oss.

Tack för ditt meddelande. Vi återkommer så snart vi kan.
Oops! Någonting gick fel. Vänligen försök igen.