PROCatalogSet - hantera dina kataloger smidigt

PROCatalogSet - hantera dina kataloger smidigt
Emil Rindell

Emil Rindell

Jonas Bryntesson

Jonas Bryntesson

Henrik Andersson

Henrik Andersson

2022-06-02

5 min read
Emil Rindell

Emil Rindell

Jonas Bryntesson

Jonas Bryntesson

Henrik Andersson

Henrik Andersson

2022-06-02

5 min read

I samband med att vi fått en riktigt bra uppdatering till IRONCAD 2022 genom Product Update 1 vill vi passa på att tipsa om hur du kan hantera dina egna kataloger på ett smidigt sätt.

Hantera dina kataloger före och efter uppdateringar

Efter installation av PU1 för v2022 har listan över vilka kataloger (*.icc-filer) som ska öppnas "nollställts" till en standarduppsättning pga vår svenska standardanpassning som bl.a. justerar inställningar för programmet. Så här ser listan över kataloger ut, efter PU1-installationen:

Den svenska standard-uppsättningen av kataloger för 3D-scenen.

Det innebär att alla de övriga kataloger som man själva hade öppnade innan uppdateringen nu inte syns direkt i listan över öppna kataloger. Man måste därför leta fram och öppna dom igen.

För att snabba upp detta kan man innan installationen av PU1 se till att skapa en egen lista med de kataloger man själv vill använda. Detta gör det enklare att i framtiden lägga in rätt uppsättning kataloger även i nya versioner.

Vi rekommenderar därför att man använder tillägget PROCatalogSet under fliken Add-Ins, gruppen IronPRO XT.

Klicka på knappen Open CatalogSet Manager till höger.

Här fyller du i ett lämpligt namn för listan du skapar och klickar sedan på knappen Add New CatalogSet Name.

Markera ditt CatalogSet i listan och klicka på knappen Add Active Catalogs to CatalogSet. Alla öppnade kataloger i IRONCAD's 3D-scen laddas nu in i det markerade CatalogSet.

Rensa bort alla kataloger som systemet själv hanterar, så att ditt CatalogSet enbart innehåller dina egna katalogfiler. Dessa ska i framtiden läggas till standardsetet.

Om du vill läsa in andra katalogfiler (*.icc) från din dator, klicka på knappen Add Catalog to CatalogSet och leta fram den eller de filer som också ska ingå i listan.

När listan är färdig behöver den sparas och verktygsfönstret kan sedan stängas.

Efter en installation eller uppdatering kan man köra tillägget PROCatalogSet igen och addera katalogerna via den lista man skapat har tidigare.

Verkställ med den gröna Apply-knappen.

>