NEFAB konstruerar i IRONCAD, vinner dubbla priser på  WorldStar Packaging Contest 2023

publicerat

|

2023-02-28

NEFAB konstruerar i IRONCAD, vinner dubbla priser på WorldStar Packaging Contest 2023

IRONCAD hjälper NEFAB skapa prisbelönta lösningar för emballage globalt

Emballage och fraktlösningar kan göras på olika sätt och kundernas krav på ekonomiska och smarta lösningar ökar konstant. NEFAB möter kraven proaktivt och är i absolut framkant vad gäller tekniknivå och miljötänk. Detta har nu uppmärksammats och belönats med ett hedersamt pris.

Mängder av industrier och företag har behov av att frakta sina produkter mellan egna fabriker eller till kunder över hela världen. För att säkerställa att godset kommer fram oskadat och kan hanteras rationellt under transporten skapas olika typer av emballage och förpackningslösningar. Det finns ett stort antal aktörer på marknaden som erbjuder tjänster inom området. Konkurrensen hårdnar och kraven på kostnadseffektivitet och miljövänlighet växer från kundernas sida. Det gör att företag som vill överleva på denna konkurrensutsatta marknad behöver tänka nytt och arbeta med de vassaste verktygen inom produktutveckling och CAD stöd. Därför har NEFAB valt att fokusera på IRONCAD och är nu världsledande inom emballage och verksamma globalt.

Framgångarna har varit många för NEFAB, och nu senast har företaget vunnit 2 priser på WorldStar Packaging Contest 2023. Den första handlar “Packaging materials and components” och NEFABs vinnande lösning FiberFlute som ersättning till skumplast. Detta gör emballage mer miljövänligt och smartare. FiberFlute är baserat på fibermaterial och kan återvinnas som papper. Dessutom ger FibeFlute mer stötdämpning med mindre material än skumplast (PE foam). Det andra priset handlar om en halmbaserad förpackningslösning för litiumjonbatterier (LiBs). Lösningen minskar miljöpåverkan från förpackningen och de totala kostnaderna för leveranskedjan.

NEFAB använder IRONCAD globalt inom flera olika områden och material: trä, metall, plast och wellpapp. En ny funktionalitet för wellpapp har tagits fram på senare år. Den ger användare en lösning som skapar emballage kring godset direkt i 3D och breder ut vikt wellpapp för tillverkning.

Ni kan läsa mer om NEFAB och de prisade lösningarna här.

Varför inte skapa även era produkter effektivare med IRONCAD?

Ladda ned en fri IRONCAD-trial idag och kom igång direkt med hjälp av vårt utmärkta utbildningsmaterial!

Se mer här: Fri testversion

Fler artiklar

>