Nu har IronCAD Product Update 1 för version 2020 kommit!

publicerat

|

2020-05-24

Nu har IronCAD Product Update 1 för version 2020 kommit!

Nya fantastiska funktioner i IRONCAD

IronCAD LLC ger varje år ut en ny full release där många nya funktioner tillkommer. Mellan dessa kommer även ett antal Service Pack och en Product Update. Ett Service Pack (SP) innehåller framförallt fixar och kvalitetsförbättringar. En Product Update (PU) innehåller både nya funktioner och kvalitetsförbättringar.

Nu har IronCAD 2020 Product Update 1 kommit! Den har sedan i slutet av mars noga testats på utvalda användare och återförsäljare i hela världen och innehåller en hel del funktioner som verkligen effektiviserar arbetet på ett smart sätt. Målet har varit att öka prestandan och fortsätta förbättringsarbetet gällande kvalitet och användarvänlighet som gör designprocessen mer produktiv.

Nedan är några av nyheterna i PU1

•Förbättringar av hantering av stora sammanställningar

• Nya funktioner och möjligheter att skapa 2D ritningar

• Ökad användarvänlighet och förbättrat gränssnitt

• Generella förbättringar

Några saker speciellt att lyfta fram

När det gäller hantering av stora sammanställningar har prestandan förbättrats inom Öppna, Spara och Importera stora filer. Inom 2D-ritningen (ICD) har prestanda förbättrats när det gäller att avbilda stora filer på ritningsvyer. Dessutom har en ny enkel och användarvänlig funktion tillkommit för att snabbt skapa en ny ritning som avbildar markerad part eller sammanställning. Som användare är det nu bara att högerklicka och välj “skapa ritning” av ett i 3D-scenen valt objekt – så öppnas önskad 2D-ritningsmall! Den här funktionen är riktigt bra och kommer säkerligen att bli väl använd.

Undanta skruv, mutter och bricka

En annan tidsbesparande inställning i 2D-ritningen (ICD) är att man via en inställning enkelt kan välja att undanta skruv, mutter och bricka (fasteners) från att snittas. Som användare spar man mycket tid genom att inte behöva markera dessa i en dialog för att de inte ska snittmarkeras som övrig geometri.

Konvertera ritning till PDF via högerklick

Vad många användare av IRONCAD kanske inte har känt till tidigare är att 2D-ritningsfilen (*.icd) även lagrar en PDF-version. Med installationen av PU1 installeras samtidigt en funktion för att på *.icd-filers högerklicksmeny i Windows Utforskaren direkt öppna som PDF eller att skapa en ny separat PDF-fil baserat på 2D-ritningen! Det gör att användaren mycket snabbt kan ta fram en PDF-version av 2D-ritningen utan att först behöva öppna och exportera den i IRONCAD. Funktionen finns även som en fristående installationsfil, så att t.ex. produktionen snabbare kan få åtkomst till ritningar via ett gemensamt fil-/ritarkiv.

Nyheter inom plåtbockning

Plåt kona

Även inom plåtbockning/Sheet Metal finns nya funktioner i PU1. Bland dessa kan nämnas att det nu automatiskt kan skapas mjuka övergångar mellan vissa bockningar och sneda anslutande kanter. Det gör att användaren snabbare än tidigare får en fin övergång (även kallad Corner Relief under Bend Properties) som enkelt kan bredas ut till en skär-mall i t.ex. DXF-format. Ibland finns behovet av att skapa en Sheet Metal-plåt med en övergång från kvadrat/rektangel till en cirkulär form. IRONCAD löser sedan tidigare detta galant via Press Bend-funktionen i Loft-verktyget. En nyhet i PU1 är att Loft-verktyget nu klarar av mer skarpa hörn i fyrkanten, dvs. bock-linjerna utgår från samma punkt i sin solfjäderform. Fler funktioner för parameterstyrning av diverse egenskaper tillkommit i Sheet Metal.

Funktioner via Quick-Access

När det gäller högerklicksmenyn visas nu även en Quick Access-meny (en utvald lista med ofta använda funktioner) ovanför menyn på ett logiskt sätt. Vilka knappar som den innehåller är dessutom anpassningsbart. När nya versioner och uppdateringar ges ut av IRONCAD kan användaren bli underrättad om att så sker. Detta görs genom en Live Update-funktion som nu har fått en ordentlig uppfräschning av gränssnittet och nu dessutom hanterar s.k. Add In-program. Som användare kan man ställa in vilka uppdateringar som är intressanta att få tips i samband med att nya versioner kommer.

PU1 till IRONCAD användare

Solidmakarna har mejlat ut information om PU1 till IRONCAD användare i Sverige. I mejlet finns tips om saker att tänka på vid uppgradering. Har du inte fått mejlet får du gärna kontakta oss.

Länk för nedladdning uppgradering av befintlig installation till PU1 (s.k. Patch Installation, 0,73 GB):

Ladda ned PU1 Patch

Mycket mer information, inklusive filmer, finns via länken nedan:

Mer om nyheterna i PU1!

Fler artiklar

>