BALTIC YACHTS

BALTIC YACHTS

Konstruerar världsledande lyxbåtar i IRONCAD

Behov

Att kunna skapa stora sammanställningar, hela båtar i 3D som innehåller mängder med komponenter, både importerade och egenkonstruerade. Att kunna utnyttja varje utrymme på båten optimalt. Att samarbeta och att ha fullt stöd för koncept och kunna ändra 3D-modeller snabbt, även på sätt som inte kunnat förutses.

Lösning

Efter utvärdering föll valet på IRONCAD och Solidmakarna valdes som leverantör. Med IRONCAD kan Baltic Yachts till exempel importera allt från stora dieselmotorer till mindre komponenter och direkt ändra dessa om så önskas. Hela båtar kan hanteras i en eller tusentals filer. Allt kan ändras med full kontroll oavsett hur den som skapade modellerna tänkte från början. Tillgång till utmärkt support och utbildning.

Resultat

Helt enastående båtar när det gäller konstruktion, design och prestanda. Ökad produktivitet. Effektivare konstruktionsarbete, lättare att samarbeta, utveckla, anpassa och optimera allt som förekommer i båtarna. Enkelt för produktion att se vad som skall göras.

Bakgrund

Baltic Yachts har sin konstruktion och tillverkning av båtar i Jakobstad, Finland. Företaget som grundades redan 1973 har sett en fantastisk utveckling genom åren. I början skapades mindre segelbåtar i "vanlig" storlek. Numera kan det handla om lyxfartyg som Baltic Hetairos på 197 fot som då (2011) var den största yachten i kompositmaterial i världen! Man konstruerar nu båtar med hjälp av det absolut senaste inom CAD, formgivning och teknik. Resultatet är båtar som är snabbare, starkare och lättare. Baltic Yachts använder högteknologiska material som kolfiber och är pionjärer inom nya konstruktionsmaterial och metoder. De har skapat många prisbelönta båtar som inte bara är lyxiga utan är extremt funktionsdugliga och snabba segelbåtar som även deltar i många tävlingssammanhang.

IRONCAD överträffade konkurrerande CAD-system

Baltic Yachts team av konstruktörer hade använt en äldre CAD-lösning under många år. Men man insåg att deras konstruktioner var för komplicerade för att skapas, visualiseras och utvärderas i detta system. De insåg att företaget behövde en ny och bättre lösning för att modellera komplexa detaljer och att hantera projekten på ett effektivt sätt. Efter att ha scannat av marknaden, testat, jämfört och utvärderat olika 3D CAD-system kom man fram till slutsatsen att IRONCAD överträffade alla andra konkurrerande CAD-system utan tvekan. Programmet klarade alla högt ställda krav avseende funktioner, flexibilitet, förmåga att lösa kundanpassningar snabbt, även de som kanske inte fanns med i planering från början. Allt baserat på ett tips från en kollega som hade sett IRONCAD för första gången på en teknisk mässa. Bingo!

Flexibel och användarvänlig CAD-lösning

Med IRONCAD har Baltic Yachts tillgång till en flexibel och användarvänlig CAD-lösning som gör det möjligt för dem att konstruera sina båter snabbare, exakt och precis som de vill. Oavsett om det gäller ett prestandaförbättrande bärplan, en infällbar propeller eller fjäderlätt styrning, kan Baltic Yachts leverera lösningarna. Sammanställningar kan revideras i IRONCAD utan oro för att historieträdet ska kollapsa som ett korthus eller att modellerna inte går att editera. Detta gör att projekten kan utföras inom angiven tidsplan.

Som konstruktionsverktyg använder vi IRONCAD och som PLM-lösning använder vi DDM

“Baltic Yachts konstruerar och tillverkar världens lyxigaste segelbåtar – upp till 218 fot! Konstruktionsbehovet är givetvis omfattande, allt från design av mekanik, skott, däck, motorinstallation, rördragning till inredning. Mycket görs i kolfiber. Alla båtar är unika och flexibilitet är ett måste för oss. Som konstruktionsverktyg använder vi IRONCAD och som PLM-lösning använder vi DDM. Vi har skapat riktigt effektiva rutiner med strukturer som återanvänds som mall i nya projekt. Vi är mycket nöjda med båda lösningarna, likaså med supporten för från Solidmakarna som vi haft som leverantör i många år.”

Jan Wikar, CAD-ansvarig, Baltic Yachts

www.balticyachts.fi/yachts/

BALTIC YACHTS
No items found.

Ladda ned kostnadsfri testversion

Ladda ned IronCAD DCSBoka demo

Testversionen innehåller samma funktionalitet som en "skarp" version.
Fri support ingår under testperioden. Helt kostnadsfritt i 30 dagar.
Se systemrekommendation.