Ytterviks Prototypverkstad AB

Ytterviks Prototypverkstad AB

Utveckling och tillverkning av redskap till entreprenadmaskiner

YPV AB (Ytterviks Prototypverkstad AB), är ett svenskt företag som hade som idé att inrikta sig på att tillverka prototyper och produktionsverktyg för olika branscher. Ganska snabbt skiftades fokus till att specialisera sig på utveckling och tillverkning av redskap till entreprenadmaskiner. Företaget har sedan starten 1992 byggt upp en gedigen erfarenhet och en bred kompetens inom området, vilket gör dem till en pålitlig partner för kunder inom entreprenad.

Använder modern teknik för att designa och tillverka sina produkter

En viktig del av YPV:s arbete är att använda modern teknik för att designa och tillverka sina produkter. En av de teknikerna som de använder sig av är IRONCAD (3D CAD), vilket är en datorbaserad designmetod som möjliggör skapande av 3D-modeller och 2D-ritningar med hjälp av avancerad programvara. IRONCAD har varit ett viktigt verktyg för YPV i deras arbete, eftersom det möjliggör snabb och exakt prototyptillverkning

Klaffskopa, konstruerad i IRONCAD renderad i KeyShot

Genom att använda denna teknik kan företaget skapa detaljerade 3D-modeller av sina produkter och verktyg, vilket gör det möjligt för dem att visualisera och testa dem innan tillverkningen börjar.

Klaffskopa, konstruerad av YPV i IRONCAD, renderad i KeyShot av Solidmakarna AB.

IRONCAD är en användbar 3D CAD- mjukvara för YVP eftersom den gör det möjligt för dem att arbeta tätt ihop med sina kunder. Genom att skapa och dela 3D-modeller av sina produkter kan företaget samarbeta med kunderna på ett mer effektivt sätt och göra justeringar i konstruktionen på ett enkelt sätt.

Utlåtande

"Det jag gillar med IRONCAD är dess smidighet och hur snabbt det går att rita nya samt modifiera befintliga modeller. En stor del av vår tillverkning är kundspecifika redskap och där har vi behovet av att smidigt och enkelt kunna justera modellerna efter kundens specifika behov."

Pontus Lundström, Produktionstekniker, Ytterviks Prototypverkstad AB

Ytterviks Prototypverkstad AB
No items found.

Ladda ned kostnadsfri testversion

Ladda ned IronCAD DCSBoka demo

Testversionen innehåller samma funktionalitet som en "skarp" version.
Fri support ingår under testperioden. Helt kostnadsfritt i 30 dagar.
Se systemrekommendation.