Supportblogg

5 min read
Vad är Live Update och hur inaktiverar jag detta?

publicerat

|

2023-03-29

REv.

Vad är Live Update och hur inaktiverar jag detta?

Live Update eller IronCAD Update Utility är en mjukvara som används för att ladda ned uppdateringar till IronCAD DCS automatiskt. Det låter ju bra men tyvärr ställer denna mjukvara till det för oss som har installerat vår anpassade version.

Eftersom vi gör anpassningar av den amerikanska installationsfilen efter att den har släppts så dröjer det ofta ett par dagar innan vi är färdiga med våra anpassningar.

Det gör att du som användare får en "felaktig" installation d.v.s. den amerikanska versionen istället för vår anpassade version. Kanske har du också märkt att du får massa notiser om att det finns en uppdatering trots att du har de senaste uppdateringarna.

Inaktivera Live-Update

Tyvärr har Live Update orsakat mer frustration än hjälp hos många av våra användare, så vi rekommenderar att ni inaktiverar Live Update för att dels slippa bli uppjagade samt slippa få "felaktiga" installationer. Det är bättre att vänta och få ett utskick av oss med den "rätta" installationsfilen. Med detta sagt så går vi nu igenom hur du inaktiverar detta.

Vid klockan i Windows så har du antingen en pil eller en ikon som ser ut så här:

Om du trycker på ikonen så får du upp en dialogruta enligt bild nedan. Börja med att bocka ur Version Installed to Check:

Tryck sedan på kugghjulet i högra hörnet och bocka ur dessa, tryck sedan på Spara ikonen:

Nu bör du inte få några fler notiser om uppdateringar.

Skriven av

Henrik Andersson

VD / FÖRSÄLJNING

Jonas Bryntesson

UTBILDNING

Emil Rindell

SUPPORT / WEBB

Håll dig uppdaterad

Prenumerera på nya inlägg

Missa inga viktiga uppdateringar eller tips och trix. Ange dina uppgifter så får du ett mail när vi publicerar något här.

Tack för din prenumeration!
Oops! Någonting gick fel.

Prenumerera

Fler artiklar

X